Doorzoek volledige site
22 oktober 2020

Beltrami presenteert Nordlys

Illustratie | © Beltrami

Beltrami presenteert de gloednieuwe graniet Nordlys. Nordlys betekent Noorderlicht, een buitengewoon natuurfenomeen. En dat is exact waar deze eigenzinnige graniet van Noorse afkomst zijn naam aan dankt. Deze donkere natuursteen wordt getypeerd door een wolkachtig schouwspel van grijsgroene kleurvariaties met hier en daar een schitterende fonkeling.

Deze gloednieuwe graniet wordt ontgonnen uit een pril aangesneden bank in de Noorse Emerald Pearl groeve van Larvik Granite. Net als Beltrami een Brachot Family Member. De 6 groeves van Larvik Granite ontginnen ook de beter gekende granieten Labrador Vert (groen), Labrador Blue Antique (bruin) en Labrador Blue Pearl (blauwgrijs). Ontgonnen Nordlys blokken zijn steeds verschillend, waardoor de hieruit verzaagde platen en tegels een bijzonder uniek karakter hebben.

 

Standconcept en materiaal

Beltrami neemt de bezoeker mee tot in de kern van de groeve. In het midden van de stand schittert immers een ruwe brok Nordlys-graniet in al zijn brute pracht en eenvoud. Rauw en woest, met een bijzonder gevarieerd kleurenspel. Deze kleur- en structuurvariaties zijn terug te zien in de diverse afwerkingen die Beltrami als creatieve trendsetter voor Nordlys ontwikkelde, en die onder de vorm van afwerkingsstalen terug te vinden zijn in de nissen op de stand.

- Arenado: gloednieuwe afwerking met een fijne, korrelige oppervlaktestructuur, dat de steen lichter en de wolken minder zichtbaar maakt

- Letano: matte afwerking in ‘leather touch’ die de natuurlijke kleurschakeringen extra benadrukt

- Gepolijst: de meest glanzende en gladde afwerking waardoor de kleuren het meest zichtbaar en intens zijn

- Rock Finish: grove en korrelachtige structuur voor een bijzonder 3D-effect en duidelijke kleurcontrasten

- Anzano: ruwere afwerking met een donker en wolkachtig effect

- Quadro: fijne verticale en horizontale zaaglijnen creëren een speels dambordpatroon op deze halfmatte, decoratieve afwerking

 

Van blok tot tegel

Nordlys wordt in één van de Brachot productiesites vanuit blokken verzaagd tot platen van waaruit maattegels kunnen verzaagd worden. Dit in de afwerking en afmeting (maattegels) naar keuze. Een gedroomd scenario voor tal van interieur- en exterieurtoepassingen zoals werkbladen, vloer- en wandbekleding ...

 

Verticale integratie

Natuursteen staat met stip op nummer één wat duurzaamheid betreft. Daar doet de verticale integratiestrategie van Brachot nog een schepje bovenop. De Nordlys-graniet wordt immers ontgonnen uit één van de zes Larvik-groeves die eigendom zijn van Brachot waartoe ook Beltrami behoort. Nordlys maattegels en platen doorlopen hierdoor een compleet circuit van groeve tot afgewerkte plaat of tegel binnen hetzelfde bedrijf. Het resultaat is een ecologisch verantwoord eindproduct van superieure kwaliteit.

 

Totale rebranding

Brachot zette recent in op een totale rebranding. De nieuwe baseline luidt nu uniform en krachtig: ‘Crafting value for future generations’. Deze laat geen ruimte voor misinterpretatie en beklemtoont dat échte waarde de tand des tijds doorstaat. Voortaan wordt Beltrami omschreven als ‘Brachot Family Member’, wat ook te zien zal zijn op hun stand tijdens Architect@Work. Samen met een gloednieuw merklogo en de pittige kleuren rood, zwart en wit, kijken het moedermerk Brachot, diens Family Members Brachot Surfaces, Beltrami, Stoneasy.com, Larvik Granite, Kilkenny Limestone, Granitarn, SAG, SGS, Indigra en Cameleon de toekomst zelfverzekerd in de ogen.

GERELATEERDE DOSSIERS