Doorzoek volledige site
08 juni 2013 | DAAN JANSSENS

Bulex brengt nieuwe boiler met warmtepomp uit

Bulex, een grote speler voor verwarmingsketels en toestellen voor warmwaterbereiding, heeft de warmtepompboiler Magna AQUA 300/2, aan het gamma toegevoegd. Deze tracht de energie-effici├źntie naar een maximum te tillen.
Bulex, een grote speler voor verwarmingsketels en toestellen voor warmwaterbereiding, heeft de warmtepompboiler Magna AQUA 300/2, aan het gamma toegevoegd. Deze tracht de energie-efficiëntie naar een maximum te tillen.

De boiler werd ontworpen om zowel bij nieuwbouw als renovaties te functioneren en steunt op het principe van de warmtepomp. Dit principe is energetisch erg interessant omdat het water verwarmt door warmte uit de binnen- of buitenlucht te halen. De Magna AQUA 300/2 kan hierdoor 290 liter warm water bereiden. Ook wanneer het buiten tot -7°C vriest, kan het water verwarmen tot 60°C graden zonder bijverwarming.

Indien het waterdebiet onverwacht hoger ligt dan gepland, dan kan de bijverwarming op verschillende wijzen geregeld worden. Ook deze methoden proberen het energieverbruik tot een maximum te beperken. Verder is het toestel goed geïsoleerd om warmteverlies tegen te gaan en biedt het de mogelijkheid om met dal- en piekuren te werken.Dit alles samen zorgt ervoor dat de COP (coëfficiënt of performance) met de nieuwe norm (EN 16147) 3,03 bedraagt.

De regeling gebeurt door een intuïtieve display en werkt met een weekprogrammatie die 7 periodes telt. Dit betekent dat voor elke dag van de week een ander programma kan ingesteld worden: vorstbeveiliging, economie of comfort. Bovendien beschikt de regeling ook over een vakantie- en turbomodus, voor wanneer u een tijdje van huis bent of net erg snel warm water nodig hebt.


De Magna AQUA 300/2, boiler met warmtepomp