Doorzoek volledige site
26 oktober 2020

Hasselt gaat op zoek naar ontwerper voor brug over Blauwe Boulevard

Illustratie | Marc Sourbron

De Stad Hasselt gaat binnenkort - mits de gemeenteraad het project goedkeurt op dinsdag 27 oktober - op zoek naar een ontwerper voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de kanaalkom. Dat meldt Het Belang van Limburg. De nieuwe brug moet de Blauwe Boulevard definitief op de kaart zetten. 

De nieuwe brug komt ter hoogte van het woonproject De Kaai te liggen en garandeert een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. In tegenstelling tot de vroegere brug over de kanaalkom, zullen er over het nieuwe exemplaar geen auto's mogen rijden. 

“We gaan op zoek naar een partner die zowel het ontwerp als de bouw van de brug voor zijn rekening neemt”, laat schepen van Openbare Werken Laurence Libert optekenen in Het Belang van Limburg. “De nieuwe brug moet een echte eyecatcher worden. Onze Groene Boulevard is, na 20 jaar, een begrip. Met deze brug willen we ook de Blauwe Boulevard definitief op de kaart zetten. We gaan de voorstellen dan ook niet enkel beoordelen op prijs, maar ook op architectuur, functionaliteit, toegankelijkheid, duurzaamheid en zeker ook het belevingsaspect voor de gebruikers.”

De schepen laat nog weten dat ze tegen het einde van dit jaar een bouwpartner wil vinden, om de brug in 2022 in gebruik te kunnen nemen. 

GERELATEERDE DOSSIERS