Doorzoek volledige site
29 oktober 2020 | LIESBETH VERHULST

Christian Rapp blijft vijf jaar langer Antwerps stadsbouwmeester

Illustratie | RAPP + RAPP

De Duitse architect Christian Rapp blijft vijf jaar langer aan als Antwerps stadsbouwmeester. Het stadsbestuur heeft zijn mandaat, dat eind dit jaar zou aflopen, verlengd voor 5 jaar.

De stadsbouwmeester adviseert het college van burgemeester en schepenen en ondersteunt de stedelijke diensten met het oog op maximale ruimtelijke kwaliteit. Dat gebeurt vanuit een onafhankelijke positie. De afgelopen 5 jaar heeft de stadsbouwmeester ingezet op belangrijke ruimtelijke projecten voor Antwerpen, zoals de Via Sinjoor, de ontwikkeling van Linkeroever en de overkapping van de Ring. De stad wil nu doorgaan op dit elan.

“Als stad hebben we een zeer gelukkige keuze gemaakt met deze stadsbouwmeester. Hij is zijn functienaam van stadsbouwmeester meer dan waard”, zegt Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening. “Zijn rijke internationale expertise evenals zijn rol als praktiserend architect en hoogleraar aan de TU Eindhoven zijn een grote meerwaarde voor de stad. Hij deelt zijn kennis en inzichten op een bevlogen manier. De stadsbouwmeester levert erg goed werk op vlak van beleidsmatige voorbereiding maar bijvoorbeeld ook als het gaat over de klantvriendelijke begeleiding van grote ruimtelijke projecten. Ik ben ervan overtuigd dat we Antwerpen nog meer op de kaart zetten dankzij zijn expertise en ervaring. Het mandaat van de stadsbouwmeester wordt opnieuw verlengd voor een periode van vijf jaar.”

“Ik heb het genoegen gehad de afgelopen jaren aan de stadsontwikkeling van Antwerpen te mogen werken en ik ben zeer verheugd dat het vertrouwen gegeven wordt om dit verder te zetten. Ik kijk er naar uit om de toekomstige projecten langs de nieuwe Ringparken mee vorm te geven en verder te bouwen aan het Antwerpen van morgen”, aldus Christian Rapp.

 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS