Doorzoek volledige site
29 oktober 2020 | LIESBETH VERHULST

Marc Dubois is RIBA Honorary Fellow 2021

Illustratie | Marc Dubois

Marc Dubois is bekroond met een RIBA Honorary Fellowship 2021. Dat heeft het Royal Institute of British Arhitects (RIBA) zopas bekendgemaakt. Deze fellowships worden toegekend aan individuen van uiteenlopende achtergronden die een betekenisvolle bijdrage aan de architectuur hebben geleverd. Marc Dubois is een gekend architectuurcriticus, die ook geregeld opiniestukken en artikels neerpent voor architectura.be en meermaals heeft gezeteld in de jury van de Belgian Building Awards. In 2018 werd Dubois nog bekroond met een Ultima, de Vlaamse Cultuurprijs.

RIBA Honorary Fellowships worden toegekend aan personen die de rol van architectuur hebben bevorderd in het creëren van een meer duurzame samenleving, gelijke kansen en inclusiviteit; personen die betrokken zijn bij de promotie en het management van architectuur; en personen die zorgen voor de toekomstige generaties.  

“Marc Dubois is een eminent architectuurcriticus en -docent in België. Dankzij zijn bijdrages in leidende architectuurtijdschriften in Europa, hebben zijn kritische reflecties de unieke kwaliteiten van de hedendaagse Vlaamse architectuur gepromoot en de architectuur van het land te helpen herpositioneren”, klinkt het bij het RIBA.

Tot de andere bekroonden behoren onder meer Sheela Søgaard, CEO van Bjarke Ingels Group, Rhael ‘LionHeart’ Cape, de eerste architectuurdichter, en Rowan Moore, de bekende Britse architectuurcriticus die zijn pen leent aan The Observer