Doorzoek volledige site
02 november 2020

Vernuftig systeem integreert buitenzonwering in het raamkader

Illustratie | © Helioscreen
Illustratie | © Helioscreen
Illustratie | © Helioscreen
Illustratie | © Helioscreen
Illustratie | © Helioscreen

Het ‘Grand Hôpital’ de Charleroi’ wordt het nieuwe ziekenhuis van Charleroi, dat vijf bestaande ziekenhuizen zal samenbrengen in één groot gebouw. Dit op de site van Gilly, een oude kolenmijn in het noord-oosten van Charleroi. In het voorjaar van 2019 vond de eerstesteenlegging plaats, in aanwezigheid van de klant, aannemer Franki-Jan De Nul Group en enkele lokale politici.

Met 900 bedden zal dit nieuwe ziekenhuis van Charleroi een van de grootste ziekenhuizen van België zijn. De totale investering bedraagt zo’n 500 miljoen euro. Het complex van 145.000 m² wordt gebouwd op een terrein van 17 hectare. De ondergrondse parking zal plaats bieden aan 1.500 voertuigen. De aannemer, een tijdelijke vereniging tussen Jan De Nul Group en Franki, is begin februari 2019 met de werken gestart. De inhuldiging van het gebouw is voorzien in 2024.

 

Buitenzonwering in het raamkader

Dankzij de aannemers Jan De Nul en Franki, kreeg Helioscreen Projects de mogelijkheid om mee te denken in de oplossing voor de buitenzonweringen, rekening houdend met de belangrijke en strenge voorwaarden van architecten- en studiebureau VK Design qua isolatie en resonantie. In samenspraak met bouwheer, aannemers en architectenbureau is er onder streng toezicht van Seco, gekozen voor een geïntegreerde en geïsoleerde buitenzonwering in het raamkader.

Dit vernuft product zorgt voor een gemakkelijke installatie en laat eenvoudig onderhoud van binnen toe. Daarbij werd rekening gehouden dat de buitenkant en binnenkant van de ramen verschillend van kleur zijn. 

GERELATEERDE DOSSIERS