Doorzoek volledige site
28 november 2020

Nieuwe tegelpan Elfino: fijn als een lei met de prestaties van een keramische tegelpan

Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger

De nieuwe tegelpan Elfino van Koramic combineert de ranke look van een lei met de prestaties van een keramische dakpan. Dankzij haar fijne en hedendaagse vormgeving leent ze zich perfect voor nieuwbouw én voor renovatie. Ze laat zich vlot plaatsen, is UV-bestendig en heeft een lange levensduur, ondersteund door een garantie van 30 jaar. Ook ecologisch scoort ze uitstekend.

Karakteristiek voor de fijne tegelpan Elfino is haar dunne voetzijde. In combinatie met de aangepaste breedte van de vorst levert dat een dak op dat gewoon lijkt door te lopen. De Elfino keramische tegelpan is UV-bestendig en dus kleurvast dankzij het engobeproces. De Elfino is ook vlot te plaatsen dankzij de doorlopende ophangneus bovenaan.

 

Duurzaam

De Elfino keramische tegelpan wordt lokaal geproduceerd met behulp van plaatselijke en recycleerbare natuurlijke grondstoffen. Het transport blijft tot een minimum beperkt. Bovendien zijn de pannen demonteerbaar en herbruikbaar. Het DUBOkeur label onderlijnt dat deze kleipan een milieuvriendelijk product is.

 

Voor renovaties met impact

De keramische tegelpan Elfino biedt een alternatief voor een dak met leien en kan dus bijdragen tot het volledig asbestveilig Vlaanderen, waarnaar de Vlaamse overheid streeft tegen 2040. Oude daken hebben meestal een stevige structuur, zodat u oude leien of pannen vaak kan vervangen zonder extra versterkingen. In dergelijke gevallen volstaat normaal een beperkt aantal ingrepen om de structuur voldoende vlak te maken.

GERELATEERDE DOSSIERS