Doorzoek volledige site
04 november 2020 | NIELS ROUVROIS

Podcast: waarom circulair bouwen nooit zal doorbreken - of toch?

Circulair bouwen: is het een absolute noodzaak die onze manier van ontwerpen en bouwen volledig gaat veranderen of is het een voorbijgaande hype? Zal circulair bouwen echt doorbreken en welke zijn de struikelblokken die de transitie tegenhouden? Architectura.be podcast vroeg het aan Roos Servaes van Vlaanderen Circulair en aan Waldo Galle van de VUB

“Om circulair te worden moeten we oefenen in doen wat nodig is.” Aan het woord is Roos Servaes, één van de leading ladies van Vlaanderen Circulair en van de Green Deal Circulair Bouwen waar intussen al meer dan 330 bouwgerelateerde bedrijven zich bij hebben aangesloten. Onze andere gast is Waldo Galle, gastprofessor, beleidsadviseur en onderzoeker aan de VUB. “Ik blijf erbij dat circulariteit maar een middel is om naar die lagere milieu-impact en een meer kwalitatieve, steeds aangepaste leefomgeving te gaan”, vertelt Waldo, die zich al meer dan tien jaar vastbijt in de noodzakelijke transitie naar een circulaire bouweconomie. 

Maar gaat die transitie er echt wel komen? Zal circulair bouwen echt evolueren van uitzondering naar regel? Rik Neven, zaakvoerder van architectura.be en circubuild.be speelt in deze podcast advocaat van de duivel en schotelt Roos en Waldo tien struikelblokken voor die een transitie naar een circulaire bouweconomie in de weg kunnen staan.

Deze zevende podcast van architectura.be werd mee mogelijk gemaakt door onze structurele partners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab. Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten. En VELUX, partner in daglichtoplossingen. 

GERELATEERDE DOSSIERS