Doorzoek volledige site
10 november 2020 | PHILIPPE SELKE

Belgian Building Awards 2021: inschrijvingen opnieuw verlengd, BATIBOUW gaat digitaal

BATIBOUW heeft bekend gemaakt dat door de tweede golf van de coronacrisis de beurs voor de eerste keer digitaal zal plaatsvinden van eind februari tot eind maart 2021. De professionele beurzen INSTALLPRO en PROBUILD, die vorig jaar voor het eerst en met veel succes werden georganiseerd, zullen in 2021 wel nog op een fysieke manier plaatsvinden, en dit op het einde van het eerste semester, op nog nader te bepalen data. De uitreiking van de Belgian Building Awards zal op dat moment ook plaatsvinden. De datum van inschrijving wordt daarom verlengd tot 31 januari 2021.

Ondanks het gemeenschappelijke sanitaire protocol van BRUSSELS EXPO en FISA (organisator van BATIBOUW), dat een optimale veiligheid biedt aan exposanten en bezoekers, laat de huidige wettelijke context een ‘live’ editie van een grootschalige beurs als BATIBOUW niet toe. De beurs, die al 61 jaar ten dienste staat van de bouwsector, past zich dus aan de omstandigheden aan.

 

Belgian Building Awards 2021 : aangepaste timing

De programmatorische aanpassingen van de beurs zijn ook van invloed op de Belgian Building Awards. De uiterste datum van inschrijving is verlengd tot 31 januari 2021. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt in mei of juni 2021 in het kader van de professionele beurzen.

 

Vier categorieën waarvan twee nieuwe

  • 3-2-1 Facade: na het grote succes bij de vorige editie is deze categorie opnieuw van stal gehaald om  koppelwoningen in de kijker te zetten.
  • Utility Building is een nieuwe categorie die projecten uit de utiliteitsbouw bekroont. Meer bepaald moet het gebouw in kwestie één van volgende functies vervullen: bedrijfsgebouw, openbaar gebouw, sportinfrastructuur, cultureel centrum, evenementenzaal, museum, winkel of horecagebouw.
  • Circular Building bekroont het meest circulaire bouwproject. Alle soorten gebouwen komen hiervoor in aanmerking, ook de gebouwen uit de vorige categorieën. 
  • De Pioneer Award bekroont opnieuw een pionier, in navolging van Georgios Maillis (2018), Steven Beckers (2019) et BC Materials (2020)

 

Hoe deelnemen? 

Deelnemen aan de architectuurawards kan enkel door het online het deelnameformulier in te vullen via de website van de Belgian Building Awards. De nieuwe data worden binnenkort ook gecommuniceerd op deze website.