Doorzoek volledige site
12 november 2020 | LIESBETH VERHULST

WIN een exemplaar van 'Juliaan Lampens. 1950 – 1991'

Juliaan Lampens, ontwerp voor een onthaalcentrum voor toeristen in Blankenberge, detail van een deuraansluiting, horizontale doorsnede, 1971-1972 Illustratie | Juliaan Lampens

Vanavond om 20 uur organiseert het Vlaams Architectuurinstituut een digitale boekpresentatie van 'Juliaan Lampens. 1950 – 1991' via FB-livestream. De heruitgave van de tentoonstellingscatalogus uit 1991 kadert in de tweede editie van Unfolding The Archives, waarbij het VAI aan de hand van een selectie bijzondere archiefstukken een unieke inkijk biedt in het werk en de werkwijze van de architect. Omwille van de coronamaatregelen is de tentoonstelling momenteel niet te bezoeken. Maar laat dat u er niet van weerhouden om Juliaan Lampens te (her)ontdekken in dit prachtige boek, waarvan architectura.be vijf exemplaren mag wegschenken. 

De sculpturale kwaliteiten van de architectuur van Juliaan Lampens (1926-2019), een van de grootste Belgische architecten uit de twintigste eeuw, blijven fascineren in binnen- en buitenland. Juliaan Lampens 1950–1991 is de heruitgave van een tentoonstellingscatalogus uit 1991, aangevuld met een geactualiseerde biografie, een voorwoord en nieuwe vertalingen in het Frans en Engels. Het is een uniek referentiewerk omdat de hand van de meester in elk facet van de publicatie nadrukkelijk aanwezig is. De architect gaf het boek letterlijk en figuurlijk mee vorm: teksten, plannen, foto’s en schetsen werden verweven met persoonlijke notities en nodigen de lezer uit het bijzondere universum van Juliaan Lampens te betreden.

De nieuwe, herziene en aangevulde uitgave werd mee mogelijk gemaakt door de vzw Juliaan Lampens (Jo Van Den Berghe, Luc De Vos, Koen Dekeyser, Franck Velghe, Dieter Lampens) en Daan Dufait.

 

WIN WIN WIN!

architectura.be mag vijf exemplaren van het boek wegschenken. Laat ons weten waarom Juliaan Lampens jou inspireert en win er één van. Deelnemen aan de wedstrijd doe je door een mail te sturen naar info@architectura.be met daarin jouw lofzang op Lampens, vergezeld van je naam en adres. 

 

Boekpresentatie gaat digitaal

Omwille van de coronamaatregelen vindt de geplande vernissage van de tentoonstelling in deSingel op 12/11 niet fysiek plaats. Maar niet getreurd: de boekpresentatie kan je digitaal bijwonen op 12/11 om 20 uur via de Facebook-livestream van het Vlaams Architectuurinstituut.

Op het programma: 
Welkom door Sofie De Caigny, directeur Vlaams Architectuurinstituut
Gesprek over de heruitgave van de catalogus met curator Koen Dekeyser en Katrien Vandermarliere
Video-interview met curatoren Jo Taillieu, Jo Van Den Berghe en Luc De Vos over de tentoonstelling en het werk van Lampens