Doorzoek volledige site
16 november 2020

Een sportvloer voor verschillende activiteiten en niveaus

Illustratie | © Tarkett

Van vloeren in multifunctionele sporthallen en basketbalvelden van wedstrijdniveau tot yogastudio's: sportoppervlakken moeten worden aangepast aan verschillende activiteiten en competitieniveaus. Bij elke sportvloeroplossing biedt Tarkett de kennis en expertise die nodig is om van elk project een succes te maken.

De Tarkett-vloeren voldoen aan de strengste industrienormen en zorgen niet alleen voor atletische bescherming en verbeterde prestaties, maar bieden ook extreme slijtvastheid en lagere onderhoudskosten.

Een greep uit het brede gamma:

 

Omnisports 

De Omnisports Compact (2,0 mm) vinylvloer is ideaal voor gebruik in gewichtenkamers en gebieden in sportfaciliteiten met veel verkeer zoals gangen, kleedkamers en entrees. De vloer is zeer goed bestand tegen indeuken en scheuren en is bovendien opgewassen tegen de verplaatsing van rollende lasten.

Omnisports Speed (3,45 mm) biedt zowel prettig loopcomfort voor vrijetijdsactiviteiten als een speciale oplossing voor tafeltennis en badminton. Deze vinylvloer is de ideale keuze voor lichte activiteiten op basisscholen en in sportscholen.  

De sportieve pvc-vloer Omnisports Pureplay vormt een combinatie tussen prestaties, speelcomfort en bescherming voor de sportbeoefenaars. De vloer is goedgekeurd door de meeste sportfederaties. De vloer garandeert een optimaal niveau voor het opstuiten van de bal, het absorberen van schokken en een goede hechting. Hiermee kies je voor hoge prestaties bij gebruik voor meerdere sporten (zoals handbal, basketbal, volleybal), in een schoolomgeving of in gymnastiekzalen.

 

Linosport

Linosport Classic (4,0 mm) is een linoleumvloer die dankzij de homogene structuur uitstekend bestand is tegen verkeer en een hoge weerstand heeft tegen indrukken. De vloer wordt op locatie behandeld met de Tarkett Linofinish-oppervlaktebescherming om te zorgen voor een hoge duurzaamheid en kostenefficiënt onderhoud. Het gamma omvat verder ook Linosport xf²™ (3,2 mm).

 

Lumaflex

Lumaflex Energy Omnisports Compact is een krachtige multisport- en multifunctionelevloeroplossing. De Lumaflex Energy-onderconstructie wordt gecombineerd met Omnisports Compact om hoge sportprestaties en weerstand tegenlicht multifunctioneel gebruik te bereiken. 

Lumaflex Energy Reference Multi-use is een krachtige multisportvloeroplossing voor licht multifunctioneel gebruik. De 15 mm houten onderconstructie gemaakt van berken biedt comfort en prestaties voor een verbeterde sportervaring. 

 

Proflex

De Proflex M multilayer houten vloer is speciaal ontworpen voor professionele basketbalvelden en squashbanen en biedt een hoog niveau van bescherming voor atleten, comfort en prestaties. Het systeem met dubbele latten zorgt ervoor dat de bal consistent stuitert voor optimale prestaties en biedt bovendien uitstekende schokabsorptie om het risico op letsel, dat wordt geassocieerd met vaak trainen, te voorkomen. 

 

Multiflex M

De Multiflex M multilayer houten vloer is een veelzijdige oplossing voor multisportfaciliteiten, zoals scholen en gemeentelijke sporthallen en is bijzonder ideaal voor renovatieprojecten met beperkte middelen. Het doorlopende ondersysteem biedt over het gehele oppervlak goede schokabsorptie en eigenschappen voor verticale vervorming.

 

Reflex M Evolution

Reflex M Evolution multilayer houten vloer is een dynamische en kostenefficiënte oplossing voor multisportfaciliteiten, zoals scholen en gemeentelijke sporthallen. De vloer is snel en eenvoudig te leggen en het systeem met enkele latten biedt goede schokabsorptie en energieteruggave voor uitstekende atletische prestaties.

 

Touchdown en Protectiles+

Touchdown is een beschermende vinylvloerbedekking op rol die elke sportruimte helpt om te toveren in een tijdelijk onderkomen voor exposities of events. Dit is een kostenefficiënte vloerbedekking die vloeren beschermt tegen wandelverkeer en lichte druk.

Ook ProtecTiles+ zijn beschermende textieltegels om elke sportfaciliteit in een tijdelijke locatie voor tentoonstellingen of evenementen te transformeren Ze beschermen de onderliggende vloer door een hoog niveau van weerstand te bieden tegen krassen, sporen van stoelen en deuken die worden veroorzaakt door zwaar meubilair zoals podia of verhogingen. 

Deze en andere oplossingen van naderbij bekijken? Bezoek dan de website van Tarkett.

GERELATEERDE DOSSIERS