Doorzoek volledige site
23 november 2020

Oproep ontwerpteam: groene daken en gevels administratief centrum 'den Bell' in Antwerpen

Illustratie | Stad Antwerpen

De stad Antwerpen gaat op zoek naar een ontwerpteam dat het administratief centrum “den Bell” een groene invulling geeft. De stad wil hiermee een voorbeeldrol opnemen en in de binnenstad ruimte creëren voor groen en water.

Daken kunnen in de stad een belangrijke rol spelen, daarom wil de stad inspireren door zelf te experimenteren met eigen daken te vergroenen. Groendaken bieden tal van voordelen zoals wateroverlast verminderen bij hevige regenval, verkoeling bieden op warme zomerdagen en de stedelijke biodiversiteit verhogen.
 
Den Bell is het administratief centrum van de stad Antwerpen. Dit driehoekig gebouw met publiek toegankelijk binnenplein is de thuishaven van meer dan 2000 stadsmedewerkers. Den Bell is gesitueerd in de Brederodewijk,  één van de meest water- en hittegevoelige buurten in de binnenstad. Via groenblauwe maatregelen wil de stad regenwater maximaal uit de riool halen en de wateroverlast in de wijk verminderen. Het binnenplein, dat tevens het dak van de ondergrondse parkeergarage is, biedt de stad het potentieel om te experimenteren met het vergroenen van publiek toegankelijke daken.
 
De stad is daarom op zoek naar een interdisciplinair ontwerp- en onderzoeksteam met ontwerpers, technische profielen en participatiespecialisten om samen een ontwerp op te maken en te realiseren. Het ontwerp moet volop inzetten op regenwaterbeheer en biodiversiteit alsook het verhogen van beleving van bezoekers en medewerkers van den Bell. Het team moet er mee voor zorgen dat den Bell de meest duurzame werkplek van Vlaanderen wordt!
 
Heb jij een enthousiast team van groene vingers en creatieve koppen bij elkaar om dit samen met de stad te realiseren? Stel je dan kandidaat, meer info over de opdracht vindt u HIER.

U kan uw kandidatuur indienen tot donderdag 12 januari 2021 om 09 uur.

GERELATEERDE DOSSIERS