Doorzoek volledige site
23 november 2020

'Een plan komt pas echt tot leven op papier'

Repro Zaman is een familiebedrijf uit Sint-Niklaas dat zich specialiseert in grootformaat print-, scan- en kopieeroplossingen voor onder andere architecten en professionals uit de bouwsector.  Het bedrijf werd in 1983 opgericht door vader Rudi Zaman en leverde oorspronkelijk tekenmateriaal aan architecten, studiebureaus en bouwbedrijven. Al snel kwamen broers Filip en Olivier Zaman aan het roer te staan.

“De afgelopen 37 jaar hebben we het landschap enorm zien veranderen”, vertelt Filip Zaman. “Bij de opstart tekende iedereen nog manueel. Ongeveer 15 jaar geleden is de digitalisering in een stroomversnelling terecht gekomen en nu tekent niemand nog plannen met een Rotring pen.”

 

Overzicht bewaren

Toch geloven de broers in de blijvende meerwaarde die papier heeft, ook ten tijde van corona. “Digitalisering zorgt ervoor dat de tekenprocessen eenvoudiger verlopen. Desalniettemin geven architecten en bouwprofessionals aan dat ze het overzicht enkel kunnen bewaren wanneer ze het plan in zijn geheel voor zich hebben liggen. De meerwaarde van grootformaat printtoepassingen valt niet te onderschatten: een plan komt pas tot leven op papier. We blijven dan ook investeren in de nieuwste oplossingen en wierven in juni zelfs nog een nieuw commercieel medewerker aan”.

De afgelopen jaren is de omvang en het team van Repro Zaman enorm uitgebreid. Sinds 2007 beschikken ze over een showroom en ruim voorraadmagazijn dat hen toestaat snel te kunnen leveren. Vandaag bestaat het team uit zo’n tiental personen. Filip neemt de algemene leiding en verkoop op zich, terwijl broer Olivier verantwoordelijk is voor de logistiek en distributie.

De gestroomlijnde werking van het familiebedrijf werpt z’n vruchten af. In 2019 verkocht Repro Zaman 300 grootformaat oplossingen en werd er 226 ton papier verzet. “Al onze systemen zijn compatibel met CAD- en GIS-toepassingen en we blijven inzetten op totaaloplossingen die de meest geavanceerde opties voor printen, scannen, kopiëren, vouwen en snijden in zich dragen. We beroepen ons op onze snelle levering, technische kennis en persoonlijke service om onze klanten, waaronder ook enkele grote spelers zoals Katoen Natie, VINCI Energies en Willy Naessens Group, zo goed mogelijk te bedienen. Repro Zaman is klaar voor een toekomst waarin papier een belangrijke rol zal blijven bekleden”, besluit Filip Zaman.