Doorzoek volledige site
25 november 2020 | PHILIPPE SELKE

Seminaries en opleidingen Leefmilieu Brussel tijdelijk gratis en online

Architect: VLA architecture Illustratie | Bernard Boccara

Om de voorzorgsmaatregelen in het kader van de coronacrisis maximaal te kunnen naleven, biedt Leefmilieu Brussel zijn opleidingen en seminaries van december en januari tijdelijk gratis aan. Zolang de terugkeer naar het ‘oude normaal’ niet mogelijk is, zullen ze online te volgen zijn. Ideaal voor zij die zich kosteloos willen bijscholen zonder hun bureau te verlaten!

De basisprincipes van energie, keuze en ontwerp van een warmtepomp, houtbouw in Brussel, gedeeltelijke en gefaseerde renovatie …: er zijn zo veel boeiende onderwerpen waarrond Leefmilieu Brussel een tweedaagse opleiding heeft uitgewerkt, die in principe 100 euro kost. Door de coronapandemie worden deze opleidingen noodgedwongen online gegeven, en dat volledig gratis! Bovendien kunnen geïnteresseerden op 4 december 2020 ook een seminarie van een halve dag volgen over de analyse van de levenscycluskost van gebouwen (LCA).

 

Eveneens voor TOTEM

Op 15 januari 2021 staat er tevens een opleiding van een halve dag op het programma rond TOTEM, via videoconferencing en opnieuw helemaal gratis. Deze tool werd gezamenlijk ontwikkeld door de drie Gewesten van ons land om de Belgische bouwsector te helpen bij het objectiveren en reduceren van de milieu-impact van gebouwen. TOTEM evolueert voortdurend en wordt steeds vaker gebruikt. Deze gratis opleiding vormt met andere woorden de perfecte gelegenheid om dit innovatieve instrument beter te leren kennen.

Let wel: de opleidingen en seminaries van Leefmilieu Brussel worden opnieuw betalend zodra de coronamaatregelen het toelaten. De personen die zich ingeschreven hebben, zullen in dat geval verwittigd worden per mail. Dat de opleidingen en seminaries tijdelijk gratis en online aangeboden worden, wil evenmin zeggen dat vooraf inschrijven niet meer verplicht is. Er is dus nog altijd sprake van een deadline voor alle inschrijvingen.

 

Uw mening telt

Leefmilieu Brussel tracht zijn opleidingsaanbod voortdurend bij te sturen op basis van de noden en wensen van geïnteresseerde deelnemers zoals u. Via een korte online enquête kan u uw mening ventileren en laten weten welke onderwerpen u in de toekomst graag behandeld zou zien.