Doorzoek volledige site
26 november 2020

Circulaire terrassen en gevelbekleding binnen handbereik door eenvoudig bevestigingssysteem

Illustratie | © Carpentier

Circulariteit is veel meer dan een modewoord: alle bedrijven in de bouwsector doen er goed aan om de impact van hun activiteiten ook op lange termijn te bekijken. Door flexibele en gebruiksvriendelijke oplossingen te bieden voor het hergebruiken van een houten terras of gevelbekleding, draagt ook Carpentier zijn steentje bij aan een betere toekomst.

Een doordacht gebruik van materialen is belangrijk om onze voetafdruk te verminderen. In een circulaire bouweconomie komt het erop aan producten en materialen zoveel mogelijk te recupereren en het restafval te minimaliseren. We moeten dus kiezen voor hoogwaardige materialen en de componenten zodanig ontwikkelen dat ze hergebruikt kunnen worden of zonder veel inspanning een andere toepassing kunnen krijgen.

Met het QuickClip®-systeem speelt Carpentier hier uitstekend op in. Dankzij dit systeem is een terras of gevelbekleding te verwijderen is en daarna 100 procent herbruikbaar. QuickClip® staat voor houten profielen in combinatie met een eenvoudig en onzichtbaar bevestigingssysteem, waarbij clips op een aluminium onderconstructie worden gemonteerd en er geen zichtbare schroeven of spijkers zijn.

 

Demontagesleutels

Handige demontagesleutels laten de vakman toe om snel en efficiënt aan de slag te kunnen. Ze bieden een eenvoudige oplossing om één of meerdere QuickClip® planken te demonteren zonder beschadiging. Wil je een terras herinrichten, of moeten er nog werken onder het houten terras gebeuren? Dankzij de sleutels zijn de planken eenvoudig weg te halen en opnieuw terug te plaatsen.

Ook inzake gevelbekleding zijn de mogelijkheden grenzeloos. De sleutels laten een gebouweigenaar toe om een gevel na enkele jaren een grondige make-over te geven. Zo kan hij de planken met de demonteersleutels losmaken, ze industrieel laten behandelen en ze van een andere kleur voorzien, en ze nadien terugplaatsen. Of is het de bedoeling om een woning te renoveren, en de bestaande gevelbekleding na renovatie of uitbreiding te hergebruiken? Ook dat biedt geen probleem dankzij het QuickClip®-systeem.