Doorzoek volledige site
25 november 2020 | RIK NEVEN

Twee boeiende seminaries rond communicatie van en naar architecten

Architectura.be en Redactiebureau Palindroom publiceren niet alleen een whitebook rond hun onderzoek naar communicatie van en naar architecten, maar koppelen er ook twee webinars aan vast waarin acht architecten hun visie zullen geven op dit thema. Noteer donderdag 7 januari alvast in je agenda. Iedereen kan het webinar gratis volgen, maar vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan op deze pagina.

Op basis van een enquête bij de Vlaamse architecten schreef Palindroom een whitebook uit van 130 pagina’s waarin gedetailleerd ingegaan wordt op de resultaten van de enquête. Dit whitebook kan je hier downloaden.

Maar niemand kan beter vertellen wat belangrijk is in de communicatie van en naar architecten als de architect zelf. Daarom organiseert Redactiebureau Palindroom twee webinars waarin zaakvoerder Rik Neven samen met in totaal acht architecten de belangrijkste resultaten zal toelichten. De architecten uit het panel hebben allemaal ook een bijdrage geschreven in het whitebook waarin zij één specifiek aspect van het onderzoek onder de loep namen.

 

Webinar 1 – communicatie van architecten ( + labels en BIM)
Donderdag 7 januari – 10.30 – 12.00

Wat doen architecten om hun bureau en hun projecten kenbaar te maken bij hun (mogelijke) klanten? Waaraan moet een goede website voor architecten voldoen? Hoe en welke sociale media zetten architecten in? Welke labels beïnvloeden de materiaalkeuze van architecten? Welke invloed speelt BIM op de interne en externe communicatie van architecten? Wat verwachten de architecten van de BIM-modellen van fabrikanten? Het antwoorden op deze vragen en meer kom je te weten tijdens dit webinar. 

Panelleden:
Eef Van Meer (OM/AR)
Stefaan Evers (a2o-architecten)
Sofie Eggermont (Abscis Architecten)
Dirk Driesmans (Q-BUS architectenbureau)

 

Webinar 2 – Communicatie naar architecten
Donderdag 7 januari – 13.30 – 15.00

Hoe worden architecten het liefst geïnformeerd over nieuwe oplossingen voor hun bouwprojecten? Moet alles digitaal of is er ook nog behoefte aan geprinte informatie? Welke magazines lezen architecten en welke digitale nieuwsbrieven lezen zij (al dan niet) aandachtig? Welke beurzen bezoeken architecten en wat verwachten ze van een beursbezoek? En welke tips zouden architecten meegeven aan fabrikanten die hen willen informeren over nieuwe producten? Ontdek het allemaal tijdens dit webinar. 

Panelleden:
Rita Agneessens (Link Lab)
Bart Cobbaert (DENC!-STUDIO)
Mieke Goris (Architects in Motion)
Massimo Pignanelli (UAU collectiv)


Iedereen kan het webinar gratis volgen, maar vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan op deze pagina.