Doorzoek volledige site
01 december 2020

Muurisolatie: het belang van de plaatsing

Illustratie | © Isover

Wist je dat gemiddeld 18% van de warmte verloren gaat via de gevel? Als je je dak goed hebt geïsoleerd, zijn je muren dus de volgende logische stap. Maar hoe pak je dit slim aan? Een onderbelichte factor is het belang van een goede plaatsing en een nauwkeurige aansluiting van het materiaal.

Optimaal warmtecomfort

Als je isolatiemateriaal niet goed aansluit, creëer je ongecontroleerde luchtstromen. Die zijn nefast voor je isolatiewaarden, energie-efficiëntie en warmtecomfort. Als je muren niet perfect vlak zijn, verhoogt het risico, vooral als je met harde platen werkt. Bij een slechte plaatsing van harde isolatieplaten kunnen open naden resulteren in een daling van de isolatiewaarde van de muuropbouw tot 25%.


Glaswol: het voordeel van de flexibiliteit

Glaswolisolatie is daarom een slimme oplossing voor je muurisolatie. Het materiaal is flexibel; letterlijk én figuurlijk. Zelfs bij onregelmatigheden van het binnenspouwblad sluit alles perfect aan. Zo worden naden en valse spouwen vermeden. Isolatie met glaswol vormt zich perfect rond alle kleine oneffenheden.


Uitstekende isolatiewaarden

ISOVER Multimax 30 is een perfect voorbeeld. De ‘30’ in de naam verwijst naar de uitstekende isolatiewaarde (lambdawaarde 0,030). Met deze plaat is het niet nodig funderingen te verbreden. Iedere spouw waar harde isolatie in past, is breed genoeg voor ISOVER Multimax 30. Om een U-waarde te behalen die aan de EPB-eis beantwoordt, volstaat 12 cm ISOVER Multimax 30.

Lees meer over muurisolatie met glaswol op: www.isover.be/muurdossier 

GERELATEERDE DOSSIERS