Doorzoek volledige site
08 december 2020 | PHILIPPE SELKE

Bereid je in 2021 voor op de markten van morgen!

Architect : T.V. L'Escaut MSA Grontmij Illustratie | Bernard Boccara

Leefmilieu Brussel heeft zopas zijn nieuwe ‘Opleidingen en seminaries duurzame gebouwen’ gelanceerd voor architecten werkzaam in de Brusselse regio. Met meerdere gespecialiseerde opleidingen krijgt circulair bouwen een belangrijke plek in het opleidingsaanbod, terwijl ook de klassieke opleidingen rond technieken op het programma blijven staan. En een vorming over stadslandbouw is eveneens uit de grond ontsproten.

Of het nu gaat om architecten, ingenieurs, professionele bouwheren, promotoren, beheerders van gebouwen, syndici of aannemers...alle bouwprofessionals actief in Brussel kunnen hun honger naar kennis over duurzaam bouwen beslist stillen met het opleidingsaanbod van Leefmilieu Brussel. De basisprincipes van energiebeheer, van warmtepomp tot verlichting, over het beheer van regenwater tot stadslandbouw; het programma samengesteld door het team van Leefmilieu Brussel is rijkgevuld en aanlokkelijk. Ook de seminaries (van maximum één dag) zijn de omweg waard: ongebakken aarde, lowtech en de integratie van de circulaire economie in overheidsopdrachten.

 
Circulaire economie in de bouwsector


De thematiek van de circulaire economie wint jaar na jaar aan belang en wordt binnenkort onmogelijk te negeren. Om u hierop voor te bereiden, biedt Leefmilieu Brussel drie gespecialiseerde opleidingen aan van twee dagen, die u toelaten zich verder in het topic te verdiepen. Ze behandelen respectievelijk hergebruik, omkeerbaar ontwerpen en renovatie. Indien de Brusselse expertise in duurzaam bouwen en renoveren al internationaal erkenning krijgt, zal dit misschien ook navolging kennen op het gebied van circulair bouwen.


Hoe inschrijven?

De vormingen en seminaries van Leefmilieu Brussel zijn tweetalig, waarbij elke expert interveniëert in zijn/haar moedertaal. In de praktijk en om de taalverdeling in de inschrijvingen te respecteren, gebeurt ongeveer 90 % van de interventies in het Frans. Alle ondersteunend materiaal uitgedeeld tijdens de opleidingen wordt voorzien in de taal van inschrijving (NL of FR).

De inschrijving gebeurt online en is onderworpen aan een selectie. Een uiterste inschrijfdatum is voorzien voor elke opleiding. Anders gezegd: het is een goed idee om niet tot het laatste moment te wachten om in te schrijven. De opleidingen en seminaries vinden plaats in het BEL, de hoofdzetel van Leefmilieu Brussel op de site van Tour & Taxis, met een strikt respect voor de geldende hygiënemaatregelen en in het geval het opnieuw toegestaan is om deze te organiseren met aanwezig publiek.