Doorzoek volledige site
01 december 2020 | ARCHITECTURA.BE

Hoe als bureau aan bod komen op achitectura.be?

Architectura.be is niet alleen een website voor, maar ook van de architecten. Ook jouw bureau kan regelmatig aan bod komen op onze site. We lichten de belangrijkste mogelijkheden even toe.

Projectartikels

Projectartikels behoren tot de meest gelezen artikels van onze nieuwsbrief. Architecten willen nu eenmaal graag op de hoogte gehouden worden van projecten die hun collega’s ontworpen hebben. Als je zelf een project hebt dat interessant is om te brengen op architectura.be, bezorg ons dan de nodige input. Dan werken we het graag uit tot een artikel en nemen we het mee in onze nieuwsbrief. Uiteraard hoeft daar niet voor betaald worden. Input aanleveren gebeurt liefst aan de hand van dit invulformulier, maar een goed uitgeschreven projectfiche kan ook volstaan. Bezorg ons ook enkele renderings of foto’s met vermelding van copyrights. Vermits het puur voor online gebruik is, hoeft dat niet in de hoogste resolutie. 

Welke projecten komen hiervoor in aanmerking? Eigenlijk alle recente utiliteitsprojecten. Projectartikels over woningen brengen we in principe niet. Het project hoeft zeker nog niet klaar te zijn. Integendeel, we spelen graag kort op de bal. Projecten in ontwerp- of uitvoeringsfase zijn dus ook zeker welkom.


De Praatstoel

Als website voor en van de architecten, laten we jullie ook graag zelf aan het woord. Dat kan in onze rubriek De Praatstoel, waarin architecten honderduit vertellen over hun projecten, ambities en inspiratiebronnen. Wil jij je graag neervlijen in onze Praatstoel? Bezorg ons dan dit invulformulier vergezeld van een portretfoto en wie weet prijk jij binnenkort bovenaan in onze nieuwsbrief. 
 

Architectenfiches

Een architectenfiche is ideaal om jouw bureau bij bezoekers te profileren. Het omvat een korte omschrijving van jouw bureau met een link naar de artikels en de projectfiches van jouw bureau. Andersom zal er bij alk artikel of elke projectfiche een link gelegd worden naar de architectenfiche van jouw bureau.

Hier een link naar bureaus die al over een dergelijke fiche beschikken.

Voor een jaarlijks bedrag van €300 (enkel NL) of €340 (nationaal) kan jouw bureau hier ook tussen staan.  Geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@architectura.be en we geven je graag wat meer toelichting.

 

Gewikt & Gewogen

In de rubriek Gewikt & Gewogen laten we architecten aan het woord die een experiment achter de rug hebben met een nieuw materiaal of een nieuwe techniek. Geen publitekst, maar wel een eerlijk relaas waarin zowel de plus- als de minpunten aan bod mogen komen. Daar heeft een architect meer aan dan aan een commerciële tekst van de fabrikant. Heb je zelf een eerste toepassing van een innovatief product achter de rug en wil je dat graag delen met jouw collega’s? Vul dan dit formulier in en bezorg het ons via mail.


Columns

Kritische noten horen zeker thuis op architectura.be. Wil jij je hart luchten over een thema dat andere architecte aanbelangt? Als je hierover een column schrijft, publiceren we hem graag op onze website en verdelen we hem ook via onze nieuwsbrief en onze social media. De ideale lengte van een column is 1 à 1,5 pagina. Hier een link naar columns die we eerder al gebracht hebben.
 

Vacatures

Als je op zoek bent naar nieuwe medewerkers of stagairs, kan je hiervoor ons vacatureluik gebruiken. Dat kan gratis, maar als je meer visibiliteit wenst, kan je ook opteren voor een betalende versie. Meer info over onze vacatures vind je hier.
 

Projectfiches

Architectura.be bevat niet alleen een groot uitgebreid nieuwsluik, maar ook een uitgebreide projectendatabank. Zijn er projecten van uw bureau zijn die daarin een plaats verdienen? Dat kan. Als je ons een aantal foto’ of renderings bezorgt en de belangrijkste gegevens (bouwheer, ontwerpers, studiebureaus, hoofdaannemer en indien mogelijk ook andere leveranciers en onderaannemers) voegen we graag een fiche toe van dat project. Als je projecten opmerkt met verouderde foto’s mag je ons nieuwe foto’s bezorgen zodat we die kunnen toevoegen. 
 

Hulp nodig bij het schrijven van de teksten?

We horen het maar al te vaak bij architectenbureaus. Ze hebben interessante projecten om te publiceren op architectura.be, maar het ontbreekt hen aan tijd en aan de juiste mensen. Geen nood, de redacteurs van Redactiebureau Palindroom kunnen jou daar zeker mee helpen. Interessante formule hiervoor is dat je kiest voor een pakket van 10 redactiecredits waarbij je de elfde er gratis bij krijgt. Een redacteur van Palindroom zal jou enkele keren per jaar contacteren om te polsen naar interessant nieuws. Dat kan via mail, telefoon of ter plaatse. Op basis van jouw input schrijft hij één of meer teksten uit die na goedkeuring door jou gepubliceerd kunnen worden op architectura.be en op jouw website.  Een persrelease naar de vakpers kan eventueel ook. De redacteur houdt bij hoeveel uren hij spendeert aan de artikels. Dankzij dat systeem kom je voor een relatief lage kost en zonder dat je er veel werk in steekt regelmatig aan bod op architectura.be en in andere vakmedia en heb je regelmatig nieuws om aan je eigen website toe te voegen.

Meer info over de redactiecredits vind je hier.