Doorzoek volledige site
16 december 2020

Nieuwe Dreentegel®-systeem op komst

Illustratie | © Zoontjens

Nieuwe inzichten hebben bij Zoontjens geleid tot een nieuwe uitvinding, met een verbetering in duurzaamheid, prestaties én uiterlijk.. Dat heeft geleid tot het nieuwe Dreentegel®-systeem, dat Zoontjens binnenkort lanceert.

Vormvastheid, maatvastheid én stabiliteit zijn de drie ankers van een duurzaam dakterras. Om dit te garanderen bedacht Zoontjens jaren geleden al een passend systeem in het tegelassortiment, dat zorgt voor optimale stabiliteit en opsluiting. Geen loslopers, geen dwarsliggers en geen scheefzitters. Met de nieuwe Dreentegel® blijft Zoontjens vasthouden aan deze systeemgedachte. 

 

Vernieuwde lockplate

Zoontjens introduceert een vernieuwde lockplate. Deze kan zowel afschotvolgend, als ophogend en nivellerend (DNS® of verstelbare tegeldrager) worden gebruikt. De nieuwe Dreentegel® heeft uitsparingen onder de tegel, waarin deze lockplate precies past. Zo ligt de tegel vast, opgesloten en stabiel. Hét fundament voor succesvolle dakbestratingsprojecten. Met voldoende spoelruimte onder het tegelveld en verbeterde bescherming van de onderliggende laag. Terwijl je de bestrating nog steeds eenvoudig kunt weghalen, terugplaatsen of hergebruiken.

De tegels in formaat 30×30 cm zijn alleen afschotvolgend te leggen, net als voorheen. Hierbij gebruik je een kleinere lockplate. Voor de overige formaten en diktes gebruik je één en hetzelfde systeem. Al dan niet afschotvolgend of ophogend. Aan de randen gebruik je het randzonesysteem van Zoontjens voor goede ondersteuning en optimale opsluiting van de tegels. Zo kom je ‘strak in ’t dak’ voor de dag!

Bekijk ook de video over Dreen®Nxt.

GERELATEERDE DOSSIERS