Doorzoek volledige site
04 januari 2021

Creatieve en veilige vloerkeuze voor actieve kleuters

Illustratie | © Master Builders Solutions Belgium

Verkennen, spelen, creëren, delen en dromen. Dat is wat kinderen in de kleuterschool, maar ook hun leraren, elke dag heel erg bezighoudt. Pas als ze steeds opnieuw dat proces doorlopen, ontwikkelen en verfijnen ze hun mogelijkheden als creatieve denkers. Ze leren hun eigen ideeën ontwikkelen, de grenzen aftasten, experimenteren met alternatieven, input krijgen van anderen, nieuwe ideeën bedenken op basis van hun ervaringen, en nieuwe oplossingen aandragen voor de onverwachte situaties die voortdurend opduiken in hun leven. Een veilig, comfortabel en stimulerend klaslokaal heeft een diepe impact op de manier waarop kinderen voor het eerst de wereld tegemoet treden en helpt ze om beter te denken en te leren. Om de ontwikkeling van hun vaardigheden te stimuleren, moet het concept en design van de hele kleuterschool ertoe bijdragen dat kinderen op een veilige manier actief zijn, interacties aangaan en samenwerken.

De vloer: een essentieel element van een prettige en stimulerende leeromgeving

Als je bedenkt dat vooral in de kleuterklas kinderen misschien wel meer tijd op de grond dan op een stoel doorbrengen, dan is de keuze van de gepaste vloerafwerking een van de voornaamste factoren die kunnen bijdragen aan een prettige en stimulerende leeromgeving, waar essentiële decoratieve en functionele eisen samenkomen.

Alle PU vloersystemen van de MasterTop 1300-serie van Master Builders Solutions zijn beschikbaar in een hele reeks kleuren die ertoe bijdragen dat een gebouw een structuur en een aankleding krijgt en er tezelfdertijd een positieve sfeer wordt gecreëerd. Onze vloersystemen hebben ook verschillende voordelen die tegemoetkomen aan de belangrijkste eisen van elke onderwijsinstelling, zoals loopcomfort, veiligheid, duurzaamheid, geluidsdemping, een lange levensduur en gemakkelijke schoonmaak.

 

Veilig en milieuvriendelijk: een belangrijk concurrentieel voordeel

In de ogen van ouders kan een onderwijsinstelling - vanaf de kleuterschool - voor hun kinderen pas volledig veilig zijn als ze ook milieuvriendelijk is. Wanneer ze goede milieupraktijken hanteert heeft ze een groot concurrentieel voordeel, omdat dat voor de ouders een van de belangrijkste criteria is in de keuze van een school voor hun kinderen.

Alle vloersystemen uit de MasterTop 1300-serie zijn duurzaam, vanaf de productie van de grondstof tot de opruiming. Onafhankelijke analyses bevestigen dat veel producten geen solventen bevatten, een lage emissie en een hoog gehalte aan hernieuwbare grondstoffen hebben. Alle MasterTop-vloersystemen krijgen het DGNB Navigator Label, voldoen aan de strikte eisen van de AgBB-criteria (Duits Comité voor de gezondheidsgerelateerde evaluatie van bouwproducten) en systemen uit de MasterTop 1300-serie staan ook op de A+-lijst voor verschillende specificaties van de Building Research Establishment (BRE)’s Green Guide. Ze voldoen ook aan verschillende specifieke regels op nationaal niveau.

 

MasterTop 1300-serie

MasterTop 1300 is een serie vloersystemen op basis van hars die een hoog loopcomfort combineren met duurzaamheid, en beschikbaar zijn in een hele reeks kleuren. Ze zijn vooral geschikt voor onderwijsinstellingen, omdat ze hygiënisch zijn en sommige systemen het geluid dempen met wel 20 dB. Producten uit de MasterTop 1300-serie worden al jarenlang met succes toegepast in verschillende onderwijsinstellingen, zowel in nieuwe gebouwen als in renovatieprojecten.

 

 

Referentie: Basisschool De Klimop te Ham, België

Het gebouw van de basisschool De Klimop dateert van 1962. De oude kantine is niet uitgerust om het lawaai van uitgelaten kinderen, van schuivende stoelen, of van het binnen- en buiten lopen van de kinderen enigzins te dimmen. De kantine is voorzien van heel veel ramen wat een geluiddemping niet ten goede komt.

Om zowel de kinderen als het personeel rust te bieden tijdens de lunch werd de oude tegelvloer vervangen door het geluidempende PU-gietvloersysteem MasterTop 1327. Deze diende aan te sluiten bij de nieuwe inrichting (meubilair en nieuw geverfde muren). Daarom werd gekozen voor een lichtgrijze leur, ingestrooid met kleurchips zodat het klein vuil zoals broodkruimels minder opvalt. Dankzij de nieuwe vloer MasterTop 1327 kreeg de kantine een warme, rustige en moderne uitstraling.

GERELATEERDE DOSSIERS