Doorzoek volledige site
04 januari 2021

Het kernproject van Vectorworks interieur 2021: het kantoor waar iedereen van droomt

Illustratie | © Active Campaign Headquarters | Courtesy of Eastlake Studio and Hall + Merrick Photographers
Illustratie | © Active Campaign Headquarters | Courtesy of Eastlake Studio and Hall + Merrick Photographers
Illustratie | Active Campaign Headquarters | Courtesy of Eastlake Studio and Hall + Merrick Photographers
Illustratie | Active Campaign Headquarters | Courtesy of Eastlake Studio and Hall + Merrick Photographers

De opdracht van Eastlake Studio was duidelijk: zorg dat de kantooruitbreiding van het marketing automation bedrijf ActiveCampaign duidelijk de groei en de harmonie van oud naar nieuw weerspiegelt. Om dit tot een goed einde te brengen was teamspirit het codewoord. Een goede samenwerking tussen de bedrijven en een tussen medewerkers onderling. Daarom werd er een beroep gedaan op Vectorworks. 

Het designteam van Eastlake Studio moest gelukkig niet van nul beginnen. Het bedrijf uit Chicago heeft al zo’n prominente naam opgebouwd in het ontwerpen van werkplekken, dat ActiveCampaign in 2017 al voor hen koos voor de inrichting van hun kantoor. Nu, drie jaar later, werken ze opnieuw samen. 

 

Het nieuwe ActiveCampaign hoofdkwartier

Wat meteen in het oog springt, is de grote trappenhal. Die geeft - metaforisch gezien - een weergave van de groei van ActiveCampaign door de jaren heen. Daarbovenop verbindt de trappenhal oud met nieuw door het artistieke contrast van donker hout en zwarte accenten tegen strakke, witte muren. Precies wat het marketing automation bedrijf wilde. 

"Ons doel was om leuke en bijzondere gebieden in het hele kantoor te integreren. Zo krijgt elk gebied een unieke kwaliteit en vermijden we eentonigheid in een groot kantoor", aldus Nicole Tabata, directeur Eastlake Studio. 

Kenmerkend aan ActiveCampaign? Er is geen hiërarchie binnen het team, de CEO zit gewoon tussen zijn medewerkers. "We hebben die employee first insteek meegenomen in het ontwerp van het kantoor. Daarnaast hebben we ook de leuke en nerdy bedrijfscultuur van de medewerkers proberen te weerspiegelen", zegt Tabata. Die cultuur komt terug in de huddle rooms die de ActiveCampaign medewerkers van sciencefiction- en popcultuurreferenties hebben voorzien.

 

Ontwerpen in Vectorworks

Hoewel Eastlake Studio niet aan zijn proefstuk toe is, ging het bij de kantooruitbreiding van ActiveCampaign over een totale oppervlakte van 100.000 vierkante meter. Een omvangrijk project dus. Gelukkig konden de ontwerpers genieten van de voordelen van het werken in Vectorworks. "Voor een project van deze omvang is project sharing een must," volgens Tabata

"Er waren  namelijk vaak meerdere teamleden verbonden aan één gedeeld projectdossier. Werken in Vectorworks zorgt ervoor dat zelfs wanneer het bestand groot is, iedereen over de meest actuele informatie beschikt”, aldus Tabata

Cruciaal in de samenwerking met het ActiveCampaign team waren 3D modellering en visualisatie. Het bedrijf deelde levensechte modellen met de klant om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Nadien gebruikte ze deze modellen als basis voor de besluitvorming met de klant.

"Tijdens het ontwerpen van de trap, hebben we bijvoorbeeld secties door het trapmodel gesneden om het uitzicht van de ene naar de andere verdieping beter te begrijpen", aldus Tabata. "Voor onze klanten helpt het bekijken van een gerenderde weergave of doorloop van een 3D-model om de gebruikerservaring te begrijpen. Daarbovenop wordt toch iedereen enthousiast over een goed ontwerp.

"Creativiteit gaat over samenwerking. Iedereen brengt unieke ervaringen en perspectieven mee vanuit zijn of haar levensstijl. We willen voortbouwen op geweldige ideeën die van overal en van iedereen kunnen komen". - Christina Brown, Eastlake directeur en interieurontwerpster

Slimme objecten in Vectorworks helpen Eastlake gegevens over ontwerpideeën te onderhouden en maken een naadloze BIM-workflow mogelijk. "Het modelleren van bouwinformatie werd gebruikt voor zowel de architecturale componenten als voor de inrichting van dit project", aldus Tabata. "Modellering met slimme objecten stelde ons in staat om materiaalhoeveelheden en informatie te bepalen en om deze informatie te koppelen aan schema's voor componenten zoals deuren, verlichtingsarmaturen en meubilair".

Het resultaat? Een kantoorruimte waarin iedereen graag werkt. Een ruimte die precies uitstraalt waar ActiveCampaign voor staat, namelijk no nonsense, leuke, nerdy medewerkers die elke dag de handen uit de mouwen steken voor hun klanten en collega’s. 

 

Eastlake Studio

Als je het hebt over geweldige interieurontwerpen, dan kan je niet om Eastlake Studio uit Chicago. Hun profiel eerder dit jaar maakte al duidelijk dat het Eastlake designteam op het scherpst van de snede staat op het gebied van innovatieve interieurs.

"Eastlake Studio is al meer dan 30 jaar diep geworteld in het ontwerpen van werkplekken in Chicago", zegt directeur Nicole Tabata, AIA. Het is deze prominente positie die ervoor zorgde dat ActiveCampaign in 2017 besliste om hun hoofdkwartier door hen te laten ontwerpen. De samenwerking was zo succesvol dat Eastlake weer werd teruggeroepen voor een uitbreiding.