Doorzoek volledige site
06 januari 2021

Houten akoestische plafonds: goede akoestiek en een natuurlijke uitstraling

Carpentier biedt kwalitatieve akoestische plafondoplossingen die een gezond en comfortabel leefklimaat combineren met de fraaie esthetiek van hout. Bovendien maken de slimme systemen de installatie van akoestische plafondpanelen bijzonder eenvoudig.

Akoestische plafondpanelen bieden de ideale oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren en de nagalm te verminderen. Met een akoestisch plafond creëert u dus een optimaal akoestisch comfort, waardoor de ruimte aangenaam en rustgevend is om te vertoeven.

De akoestische plafondpanelen in ons assortiment zijn bekleed met esthetische, duurzame en massief houten QuickClip®-profielen met een open voeg. Door de opening tussen de latten, de bovenliggende glaswolplaat Isover Climliner 602 en de ruimte tussen de latten en het plafond worden vervelende geluidsgolven geabsorbeerd en ontstaat een perfecte akoestiek. De toepassing van hout als bekledingsmateriaal zorgt bovendien voor een warm, sfeervol en decoratief element met een natuurlijke uitstraling.

Bij Carpentier zijn er verscheidene plafondpanelen met uitstekende akoestische prestaties verkrijgbaar. Dankzij hun naadloze afwerking kunt u deze akoestische panelen in elke interieurstijl integreren. Carpentier biedt ook een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden voor de houten bekleding van de geluidsabsorberende plafondpanelen. Zo kan het paneel bijvoorbeeld gebrandgeborsteld of in meerdere lagen geolied of gebeitst worden, zonder in te boeten aan de akoestische waarden.