Doorzoek volledige site
14 januari 2021

Elastische gietvloer zorgt voor gladde, matte en slijtvaste afwerking

Illustratie | © Sika

Als toonaangevend bedrijf wil Carglass® zijn mensen op één centraal punt een gepaste opleiding kunnen geven. Hun bestaande gebouw vergroten en een gedeelte renoveren was de uitdaging. De Sika ComfortFloor van Sika sloot naadloos aan bij de verwachtingen. 

De vloeren werden opgedeeld in 2 delen: de theoretische lokalen en de praktijkruimte. Voor beide toepassingen werden andere voorwaarden gesteld. De theorielokalen moesten een goede slijtvaste, gemakkelijk onderhoudbare, geluidsreducerende en comfortabele vloer krijgen en passen in een moderne look.

 

Sterke en functionele vloer

De vloer voor de praktijkruimte moest sterk, functioneel, goed reinigbaar en toch antislip zijn. Carglass® wou uniformiteit creëren tussen verschillende ruimten met divers gebruik.

Theorielokaal: Het nieuwe Sika ComfortFloor systeem was de oplossing die al deze essentiële eigenschappen kon invullen. Na het stofzuigen van de chape werd een primerlaag Sikafloor-156 aangebracht. Deze werd de dag erna overtrokken met een schraaplaag van de Sikafloor-156, een niet-gesolventeerde epoxyhars. Hierover werd de hoog elastische gietvloer Sikafloor-330, een laag VOC polyurethaanhars, gelegd. Na volledige uitharding werd over het geheel de Sikafloor-305 W, een gekleurde watergedragen topcoat, aangebracht, om zo een gladde, matte en slijtvaste afwerking te bekomen.

Praktijkruimte: De Sikafloor-264 Sikagrip is een systeem bestaande uit 2 rollagen van een oplosmiddelvrije slijtvaste epoxyhars. Bij het plaatsen wordt gezorgd voor een fijne antislip-afwerking met een gemakkelijke reinigbaarheid.

 

Gebruikte producten

  • Sikafloor-156
  • Sikafloor-330
  • Sikafloor-305 W
  • Sikafloor-264 Sikagrip

GERELATEERDE DOSSIERS