Doorzoek volledige site
21 januari 2021 | ARCHITECTURA.BE

Grote Sopracity-quiz van Soprema: neem deel aan aflevering vier!

Illustratie | Soprema

Architectura.be nodigt alle architecten uit om deel te nemen aan een grote quiz, in samenwerking met Sopracity van Soprema. We schotelen jou in vier afleveringen telkens drie vragen voor over Sopracity, alsook een schiftingsvraag. De winnaar van elke quiz wordt beloond met een prachtig boekenpakket in het thema architectuur. Elke quiz geven we ook vijftien boeken en coasters weg van ‘Eren & Citeren’ van onze huiscolumnist Filip Canfyn. Neem snel deel aan aflevering vier!

Sopracity is de stad van de toekomst, een virtuele 3D-metropool waarin ‘experience’ en ‘inspiration’ samenkomen. Het is de eerste in zijn soort ter wereld en is bedoeld om architecten tijdens hun ontwerpproces nog beter te faciliteren. In Sopracity kan je overzichtelijk inspiratie opdoen voor bouwplannen en zie je praktisch haalbare én bewezen oplossingen voor specifieke noden. Je vliegt als het ware door de stad en maakt kennis met de totaaloplossingen voor de volledige bouwschil. Vervolgens verzamel je met één klik de noodzakelijke technische info.

De tool maakt het een stuk eenvoudiger om BIM-objecten en bestekteksten terug te vinden. En dankzij de aangeboden systemen weet je meteen welke materialen compatibel zijn en een optimaal resultaat opleveren.


De drie quizvragen
Welk dampscherm is de beste keuze als een nieuw schoolgebouw voorzien wordt van een koel- en energiedak met een bitumineuze waterdichting?
Met welk natuurlijk bouwelement wordt een ziekenhuis vergeleken in de uitleg bij dit segment?   
Wat is de beste afwerkingslaag voor een parking van een opslagplaats voorzien van een vloeibare waterdichting metanti-slipfunctie? 

Schiftingsvraag
Hoeveel antwoordmails zijn er in het totaal binnengekomen op de quizzen van Sopracity?

 

Stuur je antwoorden als de bliksem naar sopracity@architectura.be voor 2 februari 2021 middernacht. De winnaar is degene die correct antwoordt op de drie vragen en die het antwoord op de schiftingsvraag het dichtst benadert. In geval van een ex-aequo, bepaalt een loting de winnaar.
 

Te winnen: een boekenpakker met vier boeken:
Gaston Eysselinck (1907-1953)
Glenn Sestig: Architecture Diary
Belgium: New Architecture 7
The Complete Zaha Hadid

Alle deelnemers maken ook kans op 15 boeken en coasters van Eren & Citeren. En er is een troostprijs voorzien!
Het reglement van de quiz is beschikbaar op aanvraag.