Doorzoek volledige site
05 februari 2021

Belgische projecten in de prijzen op International Property Awards in Londen

Administratief Centrum Etterbeek Illustratie | Jaspers-Eyers Architects
ZIN; Brussel Illustratie | 51N4E / Jaspers-Eyers / L'AUC

Op vrijdag 5 februari zijn in Londen naar jaarlijkse gewoonte de International Property Awards uitgereikt. Deze prestigieuze prijs beoordeelt vastgoedprojecten op verschillende domeinen en in verschillende categorieën. Drie Belgische projecten vielen daarbij in de prijzen, met Jaspers-Eyers Architects als rode draad: het nieuwe administratieve centrum van Etterbeek (Jaspers-Eyers Architects, BAEB), ZIN, de herbestemming van de WTC-torens in Brussel (51N4E, Jaspers-Eyers Architects, L'AUC) en het Brusselse kantoorgebouw Spectrum (Jaspers-Eyers Architects). Jaspers-Eyers Architects werd nog een vierde keer bekroond met een Duits project, met name de Eden Tower in Frankfurt, in samenwerking met TLBD en Jahn-MK.

De jury van de IPA bestaat uit meer dan honderd experts uit verschillende segmenten van de vastgoedsector. Elk project wordt beoordeeld op een aantal criteria zoals ontwerp, kwaliteit, dienstverlening, originaliteit en duurzaamheid. 

Het nieuwe administratieve centrum van Etterbeek viel de hoogste eer te beurt. Het project is verkozen tot Beste Internationale Architectuurproject in de categorie Overheidsgebouwen. Spectrum en ZIN werden verkozen tot beste van België, respectievelijk in de categorieën Kantoorbouw en Mixed-Use. De woontoren Eden Tower in het Duitse Frankfurt eindigde als beste van Duitsland in de categorie Hoogbouw.

 

Administratief centrum Etterbeek

Het gemeentebestuur van Etterbeek had met het nieuwe centrum een duidelijk doel voor ogen: het moest toegankelijk en warm zijn, een echt ‘thuis’ voor de gemeenschap. Jaspers-Eyers Architects en BAEB hebben de handen in elkaar geslagen voor een ontwerp dat verschillende diensten samenbrengt. De gemeentediensten, de lokale politie en het OCMW zitten samen in één gebouw, maar behouden toch hun eigenheid. De kenmerkende gevel met wit beton en parelmoerachtige lamellen maakt van het nieuwe administratieve centrum een landmark in de omgeving. (lees meer)


ZIN

Het innovatieve project, "ZIN in No(o)rd" heeft als ambitie de emblematische WTC I en II torens in het hart van de Noordwijk in Brussel te hergebruiken. In plaats van een eenvoudig hergebruik van het bestaande gebouw, voegt het ontwerp een nieuwe dimensie toe door de torens te verbinden met een nieuw volume van 14 verdiepingen met dubbele hoogte. Hierdoor ontstaat een nieuwe conditie voor een gemengde invulling, met een nieuwe manier van werken, appartementen, een hotel, sport- en vrijetijdsinfrastructuur, commerciële ruimtes en veel groen. Ook de relatie met de stad is totaal herdacht, met een open gelijkvloerse verdieping, die uit meerdere adressen bestaat, en een meervoudige relatie met de stad en de publieke ruimte ontwikkelt. Met dit nieuwe flexibele concept, wordt een nieuwe standaard gezet voor gemengde grootschalige gebouwen in Europa. (lees meer)
 

Spectrum

Een uitstekende ligging, betoverende architectuur van de hand van Jaspers-Eyers Architects, geavanceerde technologieën op het vlak van energie-efficiëntie, een stijlvol design dat elegantie en raffinement uitstraalt ...: Spectrum heeft alles om een icoon te worden binnen de befaamde vijfhoek van Brussel. Deze ravissante verschijning kwam in de plaats van een uitgeleefd kantoorgebouw dat doorheen de jaren vervelde tot een zielloze betonnen mastodont. (Lees meer)