Doorzoek volledige site
08 februari 2021 | WOUTER POLSPOEL

Jules Bordet Instituut telt meer dan 5.000 deuren waaronder Belgische primeur

Illustratie | Triplaco-Beveka
Illustratie | Triplaco-Beveka
Illustratie | Triplaco-Beveka
Illustratie | Triplaco-Beveka
Illustratie | Triplaco-Beveka

Het nieuwe Jules Bordet Instituut in Anderlecht is goed voor een Belgische primeur: zo’n 20 gemotoriseerde brandwerende zwaaideuren met een in de wand ingewerkte Sevax-motor als aandrijving. Het nieuwe concept werd ontwikkeld door Potteau Labo, dat als specialist in totaalafwerking van gebouwen in totaal meer dan 5.000 binnendeuren plaatste in het nieuwe ziekenhuis. Die werden afgewerkt met High Pressure Laminate (HPL) van de Italiaanse fabrikant Abet Laminati dat geleverd werd door Triplaco-Beveka.

Potteau Labo is marktleider in België op het gebied van laboratoriummeubilair voor ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en de chemische-, farmaceutische- en voedingsindustrie. Ook op het vlak van interieurinrichting van onder meer de publieke ruimtes in luxehotels en musea in binnen- en buitenland, heeft het bedrijf heel wat ervaring.

Als specialist in totaalafwerking van gebouwen levert en plaatst Potteau Labo daarnaast ook binnendeuren in alle mogelijke afwerkingen. Zo ook in het nieuwe Jules Bordet Instituut in Anderlecht, waar de architecten voor de afwerking van de deuren een materiaal wilden dat bestand is tegen relatief agressieve producten en makkelijk in onderhoud.

Lees verder op intsite.be