Doorzoek volledige site
08 augustus 2013 | JAN DANEELS

Inschrijven voor I²C-awards kan nog tot en met 15 augustus

Dit jaar organiseert beursorganisator Probis in het kader van de beurs EXPO 60+ de zesde editie van de innovatiewedstrijd I²C. Nog tot en met 15 augustus gaat I²C op zoek naar de beste ideeën, experimenten en toepassingen op het vlak van zorginnovatie. Zowel zorg- en bouwconcepten vanuit het werkveld als ideeën die zijn ontstaan op de tafel van gedreven architecten of adviseurs maken kans op een van de felbegeerde I²C-awards.
Dit jaar organiseert beursorganisator Probis in het kader van de beurs EXPO 60+ de zesde editie van de innovatiewedstrijd I²C . Nog tot en met 15 augustus gaat I²C op zoek naar de beste ideeën, experimenten en toepassingen op het vlak van zorginnovatie. Zowel zorg- en bouwconcepten vanuit het werkveld als ideeën die zijn ontstaan op de tafel van gedreven architecten of adviseurs maken kans op een van de felbegeerde I²C-awards. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 oktober tijdens EXPO 60+. Kandidaten kunnen hier inschrijven.

De zes winnaars van de zorginnovatiewedstrijd I²C, editie 2012.


Open voor iedereen

Zorg- en bouwconcepten zitten in een wervelende beweging van vernieuwing en onderzoek. De beste ideeën, experimenten en toepassingen komen hierbij vaak vanuit het werkveld zelf of ontstaan op de tafel van gedreven architecten of adviseurs. De zorginnovatieprijs I²C speelt hierop in en wil iedereen uit de zorgsector laten delen in de alom aanwezige creativiteit.

De wedstrijd staat daarom open voor iedereen: (interieur)architecten, ingenieurs, aannemers, het personeel en de beheerders van een zorginstelling die een innovatie ingevoerd hebben of een idee uitgewerkt hebben dat klaar is om geïmplementeerd te worden of een frisse oplossing hebben bedacht voor een dagelijks probleem. Alle innovatieve ideeën die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling ten goede komen en die rechtstreeks te maken hebben met de bouw, de inrichting en de uitrusting van een zorginstelling (ziekenhuizen, ouderen- en gehandicapteninstellingen, psychiatrische instellingen,…) komen in aanmerking.

Voor de organisatie van deze wedstrijd werkt Probis nauw samen met de Bond van Vlaamse Architecten, ORI (de Overkoepelende Organisatie van Raadgevende Ingenieurs), met Redactiebureau Palindroom en met verschillende mediapartners die de nodige ruchtbaarheid zullen geven aan de wedstrijd en aan de verfrissende ideeën.


Drie categorieën: Concept, Tools en Industry


De I²C-inzendingen worden onderverdeeld in drie categorieën. I²C Concept focust op vernieuwende ontwerpen van zorginstellingen. Het gaat hierbij dus om totaalconcepten die in hun geheel het comfort, de sfeer, de huiselijkheid en de duurzaamheid van de ruimte ten goede komen. Voor I²C Tools gaan de organisatoren op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel vergemakkelijken. Ten slotte is er I²C Industry. Deze categorie staat open voor innovaties van bedrijven. Voor elke categorie wordt er een publieksprijs en een prijs van de vakjury uitgereikt.

Vanaf begin september worden de geselecteerde projecten voorgesteld op de website en kan het publiek via online stemmen bepalen wie de publieksprijzen wint. Stemmen kan ook op de beurs EXPO 60 +, die loopt van 2 tot en met 4 oktober in de Nekkerhal in Mechelen. De geselecteerde ideeën zullen op de beurs tentoongesteld worden. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 oktober.

Meer info over de wedstrijd: www.i2c.be

Meer info over de beurs: www.expo60plus.be

Nog vragen?

° Leen Ermgodts (Probis): Tel.: +32 (0)14 58 58 00 - leenermgodts@probis.be
° Rik Neven (Redactiebureau Palindroom): Tel.: +32 (0)477 638 516 - info@palindroom.be