Doorzoek volledige site
18 februari 2021

Uitgebreide referentiedatabase voor de waterzuiveringsindustrie

Illustratie | © Master Builders Solutions Belgium

Watertanks, watertorens, afvalwaterzuiveringsinstallaties of andere constructies die water bevatten hebben allemaal onderhoud nodig. Onderhoud met topkwaliteit producten aangebracht door gecertificeerd vakmanschap voor een lange levensduur van de constructie. Overal waar met water wordt gewerkt is veiligheid en risicobeperking noodzakelijk. Hoe onderhoudt men deze constructies en wie kan de opdrachtgevers hierbij ondersteunen?

Master Builders Solutions lanceerde in 2020 een database met alle projecten in de waterzuiveringsindustrie, die makkelijk toegangkelijk is voor opdrachtgevers, architecten, projectleiders en elke andere belanghebbende in deze sector. De database bevat een lijst met referentieprojecten ingedeeld in negen verschillende categorieën op basis van type constructie, zoals drinkwatertanks & watertorens, vergisters & biogasinstallaties, ontziltingsinstallaties, industriële afvalwaterzuiveringsisntallaties, huishoudelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties, waterzuiveringsinstallaties, irrigatiekanalen, aquaducten en pijpleidingen en overige wateropslagtanks.

Zo kan eenvoudig naar projecten worden gezocht die overeenkomsten vertonen met een uit te voeren project waarvoor informatie wordt gezocht. Gedetailleerde informatie zoals gestelde eisen en voorgestelde oplossingen kan gedownload worden.

 

Meer dan 350 projecten

De database bevat momenteel reeds meer dan 350 projecten op het gebied van waterzuivering, watertransport en aanverwanten. Allemaal uitgevoerd door Master Builders Solutions in de afgelopen 30 jaar in 25 landen over de hele wereld.

Zo bevat deze database bijvoorbeeld het referentieproject renovatie van het drinkwaterproductiecentrum van De Watergroep in Kluizen, België. Door de diverse behandelingsfasen bij de productie van drinkwater wordt het betonoppervlak vrij snel aangetast. Om verdere aantasting te vermijden werd de betonconstructie van een beschermende coating voorzien waardoor er zich minder aanslag zal hechten aan de wanden. Deze renovatie verlengt de levensduur van de constructie en maakt het onderhoud eenvoudiger en efficiënter. Details van de voorgestelde oplossing is in de database terug te vinden.

Deze database is open en geheel kosteloos.

Ontdek hier de referentiedatabase voor de waterzuiveringsindustrie.

GERELATEERDE DOSSIERS