Doorzoek volledige site
23 februari 2021

Architecten gezocht voor nieuwe pool kleine architectuuropdrachten in Antwerpen

Illustratie | Pixabay

Stad Antwerpen lanceert een oproep aan architecten om deel te nemen aan een nieuwe pool voor kleine architectuuropdrachten. Een kandidatuur indienen kan nog tot 9 maart.  

Sinds enkele jaren beschikt de stad Antwerpen over eigen procedures voor het aanstellen van ontwerpers, waarbij het streven naar ruimtelijke kwaliteit gecombineerd wordt met snel en licht aanbesteden. Beter gekend als de ‘pools’  van ontwerpers, worden deze procedures inmiddels toegepast voor uiteenlopende opdrachten.
 
De huidige pool voor kleine architectuuropdrachten loopt binnenkort af en zal vervangen worden door een nieuwe ‘kleine pool 2021’. De opdrachten zijn technische en/of bouwkundige renovatieopdrachten, inrichtingsopdrachten of kleinere architectuuropdrachten. Mogelijke projecten zijn: heraanleg van een speelplaats, aanpassingswerken aan klaslokalen, vernieuwen van het buitenschrijnwerk van een cultureel centrum, renovatie van het sanitair van een sporthal of school, etc.
 
De stad Antwerpen lanceert een oproep om een nieuwe pool van 10 architecten samen te stellen waarmee een raamovereenkomst wordt afgesloten voor drie en een half jaar. Als een opdracht voor de pool zich aandient, wordt deze rechtstreeks aan één architect uit deze pool gegund waarbij gestreefd wordt naar een evenredige verdeling onder de ontwerpers.
 
U kunt uw kandidatuur voor de pool kleine architectuuropdrachten inzenden tot 9 maart 2021.
Het bestek van de opdracht vindt u hier.