Doorzoek volledige site
25 februari 2021

SAB gevelprofielen op brandweerkazerne Leopoldsburg

Illustratie | © SAB-Profiel
Illustratie | © SAB-Profiel
Illustratie | © SAB-Profiel

Op een prachtige plek in het centrum van Leopoldsburg staat sinds kort een van de modernste brandweerkazernes van België, afgewerkt met een duurzame stalen gevel van SAB-profiel.

Voor het ontwerp van de kazerne stond functionaliteit en duurzaamheid centraal. Wanneer opgeroepen, moeten de brandweerteams op een veilige en snelle manier kunnen uitrukken.

Vandaar dat de stelplaats voor de verschillende voertuigen het hart van de kazerne vormt, met alle verwante ruimtes in een compacte L-vorm eromheen gesitueerd. Door dit compacte ontwerp en het gebruik van duurzame technieken zoals een warmetpomp en zonnepanelen, is de kazerne bijna energieneutraal.

Met de focus op functionaliteit en duurzaamheid, is gekozen voor een afwerking met stalen profielplaten van SAB, uitgevoerd in Colorcoat Prisma®. Deze polymeercoating, bestaande uit 3 lagen, zorgt voor een hoge corrosiebestendigheid en kleurvastheid. Tata Steel biedt 30 jaar garantie op dit materiaal.

Afgewerkt met SAB sinusprofielen (SAB 42/960) in de Colorcoat Prisma® kleur Seren Copper, heeft de kazerne een functionele doch esthetische uitstraling en gaat deze mooi op in de met bakstenen bebouwde omgeving.

GERELATEERDE DOSSIERS