Doorzoek volledige site
01 maart 2021

Stel je kandidaat voor commissaris van Brusselse archiweek 2021

Illustratie | G. Conde-Reis © urban.brussels

De archiweek, die ieder jaar door urban.brussels in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest georganiseerd wordt, heeft als doel de burgers te sensibiliseren en kennis te laten maken met kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur. Ter gelegenheid van deze speciale week, die plaatsvindt van 9 tot 19 oktober 2021, zijn er voor iedereen gratis rondleidingen, opendeurdagen bij architectenbureaus, colloquia, workshops, conferenties en een tentoonstelling. urban.brussels lanceert een projectoproep en nodigt architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit hun kandidatuur in te dienen voor de rol van commissaris van de archiweek 2021.

De gekozen commissaris zal verantwoordelijk zijn voor de keuze en de voorstelling van deze selectie hedendaagse projecten die als interessant worden beschouwd op basis van het thema, het standpunt of de criteria die hij/zij daarvoor heeft bepaald.

De selectie kan elk soort architectuurproject omvatten: gebouwen (kantoren, woningen, winkels enz.), renovaties, binnenhuisarchitectuur, openbare ruimten, landschappen, parken en tuinen, voor zover ze minder dan vijftien jaar oud zijn. Als een project een voorbeeldwaarde heeft of volgens de commissaris een te volgen model is, mag het project uitzonderlijk ouder zijn.

Deze realisaties hoeven niet per se volledig voltooid te zijn (een werfbezoek kan worden overwogen), maar de voortgang van de werken zal het publiek inzicht in het project moeten verschaffen/er een goed beeld van geven. De commissaris zal ook worden uitgenodigd om deel te nemen aan de programmering van de acties die in dezelfde week of in de nasleep van de archiweek worden georganiseerd in verband met zijn/haar selectie van Brusselse architectuurprojecten.

Kandidaten mogen zich aanmelden tot maandag 22 maart 2021 om 12 uur, met een offerte volgens de vereisten van het Bestek document. Maandag 12 april worden kandidaten geïnformeerd over de selectie van het aanstellingscomité. 

Alle informatie kan je hier terugvinden. 

GERELATEERDE ARTIKELS