Doorzoek volledige site
12 maart 2021 | NIELS ROUVROIS

B-bis architecten creëert ongedwongen werksfeer bij PSLab

Illustratie | B-bis architecten / Ilse Liekens
Illustratie | B-bis architecten / Ilse Liekens
Illustratie | B-bis architecten / Ilse Liekens
Illustratie | B-bis architecten / Ilse Liekens
Illustratie | B-bis architecten / Ilse Liekens
Illustratie | B-bis architecten / Ilse Liekens
Illustratie | B-bis architecten / Ilse Liekens

Voor de realisatie van een kantoor en atelieromgeving deed het lichtdesignbedrijf PSLab een beroep op specialist in interieurinrichting Nobhill, studiebureau Util en architectenbureau B-bis architecten. “De bouwheer wenste een ongedwongen sfeer van atelier en werkruimte om klanten te ontvangen en tegelijkertijd het DNA van het bedrijf te tonen”, aldus de ontwerpers. 

Het concept vertrekt van de bestaande ruimte, een oude kolenopslagplaats die gespaard bleef van de nieuwbouwwoede op Antwerpen-Zuid. Het is een restant van de periode waarin de dokken op Antwerpen-Zuid nog effectief gebruikt werden als haven. De bestaande hangaar kreeg bij de bouw van de nieuwbouwappartementen in de buurt een bijzondere stalen steunconstructie. Laura Bonne: “Daardoor kregen we als vertrekpunt een oude hangaar met een wat bevreemdende stalen structuur erin. In plaats van deze weg te halen werd dit contrast tussen de oude en de nieuwe (tijdelijke) structuur de basis van ons ruimtelijk concept.”

Lees verder op intsite.be