Doorzoek volledige site
06 augustus 2013 | JAN DANEELS

ARC13: de opvolger van Équipe in de categorie Architectuur

Het Nederlandse vakblad de Architect lanceerde vorig jaar de ARC Awards om ontwerpen in de breedste zin van het woord te promoten ARC gaat ook op zoek naar een nieuwe winnaar in de categorie Architectuur, als opvolger voor Proyecto Roble van bureau Équipe Voor Architectuur en Urbanisme. Architecten uit België en Nederland kunnen hun zelfgekozen projecten, gerealiseerd in een van beide landen, nog inzenden tot en met 30 augustus.
Het Nederlandse vakblad de Architect lanceerde vorig jaar de ARC Awards om ontwerpen in de breedste zin van het woord te promoten. ARC gaat ook op zoek naar een nieuwe winnaar in de categorie Architectuur, als opvolger voor het winnende project van vorig jaar, Proyecto Roble van bureau Équipe Voor Architectuur En Urbanisme. Architecten uit België en Nederland kunnen hun zelfgekozen projecten, gerealiseerd in een van beide landen, nog inzenden tot en met 30 augustus. Ook interieurarchitecten en designers kunnen zich tot die datum inschrijven voor de categorieën Interieur en Stoelontwerp.


Beeld: René De Wit (Équipe)


Een initiatief van GIRA en de Architect


Bij deze architectuurprijs gaat het om recent gerealiseerde projecten waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze op elkaar zijn afgestemd. ARC13 Architectuur promoot duurzaamheid als integraal onderdeel van het ontwerp. In aanmerking komen projecten die een buitengewone architectuur combineren met een hoge performance op het gebied van duurzaamheid.
Versterkte rol van duurzame architectuur

ARC13 Architectuur is een prijs voor die projecten waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze op elkaar zijn afgestemd. Doel is het versterken van de rol van duurzame architectuur in de totstandkoming van de gebouwde omgeving.

Interesse voor deelname? Stel je hier kandidaat.