Doorzoek volledige site
25 september 2013 | JAN DANEELS

EXPO60+ wil forum zijn voor het ontsluiten van de zorgmarkt

Van 2 tot en met 4 oktober zet de Nekkerhal in Mechelen de deuren open voor al wie van ver of dichtbij met de zorgmarkt te maken heeft. Tijdens EXPO60+ krijgen spelers uit de zorgmarkt de kans om zich als standhouder te profileren of als bezoeker contact te leggen met zorgprofessionals en beslissers uit en op de Belgische zorgmarkt. De beurs legt daarbij de nadruk op verscheidenheid: ze gaat onder meer in op Care & Hospitality, Facility Services, Building Projects en Management & IT.
Van 2 tot en met 4 oktober zet de Nekkerhal in Mechelen de deuren open voor al wie van ver of dichtbij met de zorgmarkt te maken heeft. Tijdens EXPO60+ krijgen spelers uit de zorgmarkt de kans om zich als standhouder te profileren of als bezoeker contact te leggen met zorgprofessionals en beslissers uit en op de Belgische zorgmarkt. De beurs legt daarbij de nadruk op verscheidenheid: ze gaat onder meer in op Care & Hospitality, Facility Services, Building Projects en Management & IT.Eerste stap naar realisaties


De zorgmarkt is een economische deelsector met een enorm groeipotentieel, hoewel ze tegelijk nog in grote mate onontgonnen terrein blijft. EXPO60+ wil dan ook bedrijven stimuleren om deel te nemen en op die manier een belangrijke groei-impuls te genereren. Vakbeursbezoekers hebben immers vaak concrete investeringsplannen. De beurs vormt op die manier een forum waar investeerder en bedrijf mogelijk een eerste stap naar realisaties kunnen zetten.


Innovatiewedstrijd I²C

EXPO60+ richt zich daarbij specifiek op een exploderende (ouderen)zorgmarkt, een ziekenhuismarkt in sterke evolutie, de gehandicaptenzorg én alle collectiviteiten en (thuis)zorgorganisaties waar wonen en zorg aan de orde is. Dat de beurs innovatie voor de sector na aan het hart ligt, benadrukt ze overigens met de wedstrijd I²C. Beursorganisator Probis gaat daarvoor, in samenwerking met de Bond van Vlaamse Architecten, ORI (de Overkoepelende Organisatie van Raadgevende Ingenieurs), met Redactiebureau Palindroom op zoek naar de beste ideeën, experimenten en toepassingen op het vlak van zorginnovatie. De ingediende projecten worden zorgvuldig geanalyseerd door een vakjury, die de geselecteerde projecten voorstelt op de website. Het publiek kan via online stemmen bepalen wie de publieksprijzen wint. Stemmen kan ook op de beurs EXPO60 + zelf. De geselecteerde ideeën zullen op de beurs tentoongesteld worden. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 oktober, op de laatste dag van de beurs.

De brochure van EXPO60+, met onder meer informatie voor standhouders en bezoekers, vindt u hier.