Doorzoek volledige site
26 april 2021

Schell levert 700.000.000ste hoekregelkraan

Illustratie | Schell
Illustratie | Schell

Schell, specialist in armaturentechnologie, heeft onlangs haar 700 miljoenste hoekregelkraan geleverd, 71 jaar nadat de eerste hoekregelkraan geproduceerd werd. Volgens Dirk Vanden Breede, directeur bij Schell Belgium, is de door Schell ontworpen hoekregelkraan in België sterk ingeburgerd.

Een hoekregelkraan heeft verschillende functies. Het regelt de verhouding tussen koud en warm water en de kraan kan de afname van koud en warm water aan passen aan de leidingdruk, waar dit bij kranen met kogelafsluiters niet mogelijk is. De vetkamer, die is geïntegreerd in de hoekregelkraan, beschermt de messing spil tegen kalkaanslag en zorgt ervoor dat de kraan gemakkelijk geopend, geregeld en gesloten kan worden. Dit maakt onderhoud of reparatie van de kraan een eenvoudige klus.

 

Waterbesparing en hygiëne

“Hoekregelkranen hebben invloed op het waterverbruik van kranen. Wanneer een hoekregelkraan optimaal geïnstalleerd is, wordt het waterverbruik tot 40% verminderd,” zegt Vanden Breede. “De bewezen Duitse kwaliteit en onze focus op waterbesparing en hygiëne maken de hoekregelkranen van Schell populair bij installateurs.”

Daarnaast voldoen de hoekregelkranen van Schell aan de Duitse DIN 50930/6 norm en hiermee ook aan de eisen van de Duitse drinkwaterverordening. De speciale hoekregelkraan met filter zorgt voor het tegenhouden van vuildeeltjes in drinkwater en voorkomen hiermee ook schade aan de kraan.

 

ASAG easy

Schell hoekregelkranen producten met een ASAG easy aanduiding, hebben een aansluiting met een zelf dichtende schroefdraad. Hierdoor verloopt de montage van kranen, maar ook de uitlijning van ingedraaide kranen gemakkelijker en sneller en voldoet het aan de eisen voor een hygiënische installatietechniek omdat er geen gebruik wordt gemaakt van hennep.

 

Variaties

Van de hoekregelkranen bestaan veel verschillende versies met één of meerdere aansluitings-mogelijkheden, met of zonder filter en met of zonder thermostaat. Wat ze wel gemeen hebben is dat ze allemaal worden gekenmerkt door een hoogwaardig, elegant en tijdloos ontwerp. Door hun puristische vormen kunnen ze harmonieus in alle sanitaire ruimtes worden geïntegreerd.

De Schell-producten worden in België uitsluitend geleverd via de vakhandel.

GERELATEERDE DOSSIERS