Doorzoek volledige site
28 april 2021

Primeur voor Dreen®Nxt op dakterras van Nederlands hotel

Illustratie | © Absent Matter

Aan het Raadhuisplein in Emmen wordt deze maand de laatste hand gelegd aan een nieuw multifunctioneel gebouw. Het complex biedt ruimte aan onder meer horeca, kantoren, winkels en een hotel met dakterras. Dit dakterras is het eerste project met Dreen®Nxt van Zoontjens.

Projectontwikkelaar Peter van Dijk is opdrachtgever van het project en het ontwerp komt van Dok Architecten. Aannemer Akor bouwt het geheel. Het totale project bestaat uit het uitbreiden van de bestaande parkeerkelder, waar bovenop commerciële ruimtes zijn gerealiseerd, voor onder andere horeca en kantoren. Daar weer bovenop is een Fletcher hotel gebouwd. Opvallend aan het gebouw is de gouden kroonlijst die helemaal rondom loopt.

Wildlands dakterras

Het hotel beschikt over 88 kamers die zijn verspreid over drie verdiepingen. Verder zijn er een restaurant, vergaderzalen en een dakterras. Het thema van het hotel hangt nauw samen met overbuurman Wildlands Adventure Zoo. Het hotel is ondergedompeld in Afrikaanse sferen wat betreft de aankleding. En zo wordt ook het dakterras.

 

Eerste Dreen®Nxt project

Dit dakterras krijgt de primeur om als eerste uitgerust te worden met Dreen®Nxt. Dreen®Nxt is de opvolger van de welbekende Dreentegel® van Zoontjens. Met een nieuw systeem en een verbeterd uiterlijk nog meer klaar voor de toekomst. In opdracht van Rudde Dakbedekking werkt Zoontjens op dit project werken in schuine vlakken met drie kleuren, passend bij de Wildlands uitstraling: ginger, nordic brown en grijs.

Bijzonder is dat de grijze tegel verdiept wordt gelegd, zodat hier straks boven op kunstgras kan worden gelegd. Boven het terras wordt een pergola aangelegd en zo waan je je helemaal in tropische sferen.

GERELATEERDE DOSSIERS