Doorzoek volledige site
29 april 2021

Duurzaamheid centraal met houten wandbekleding in kantoor door D/DOCK

Illustratie | Carpentier

In het nieuwe kantoor voor technologiebedrijf EVBox stond duurzaamheid centraal. De Amsterdamse ontwerpstudio D/DOCK koos daarom voor een ecologische wandbekleding van de houtspecialist Carpentier als blikvanger. 

Bij de bouw van een nieuwe vestiging in Amsterdam wilde EVBox alle kennis van de medewerkers samenbrengen en zo de interne communicatie bevorderen. Met een betonnen, casco pand als vertrekpunt was het creëren van een goede akoestiek een grote uitdaging. D/DOCK koos onder andere daarom voor de houten wandbekleding van Carpentier. Hout is van nature al een akoestisch materiaal en door de kleine openingen tussen de latjes werd er nog meer omgevingsgeluid gebroken en geabsorbeerd.

 

QuickClip-systeem

Op advies van Carpentier koos D/DOCK uit het brede Carpentier-aanbod, dat uitsluitend uit ecologische houtsoorten bestaat en dat reikt van eik tot thermisch naaldhout, voor een eiken fine line met een QuickClip-systeem in de kleur Smoaked oak. Dat systeem heeft een aluminium onderconstructie. Daarop heeft Carpentier de clips al bevestigd, wat het plaatsingsproces sneller en eenvoudiger maakt. Het hout moest enkel nog op de clips bevestigd worden.

De snellere en makkelijkere plaatsing is niet het enige voordeel van het systeem. De houten profielen zijn ook circulair. Ze kunnen zonder beschadiging met enkele demontagesleutels losgemaakt worden van het oppervlak, zodat zowel de profielen als het hout hergebruikt kunnen worden. Die circulariteit past volledig binnen de duurzame en ecologische visie van de houtspecialist.

 

Duurzame materialen

D/DOCK heeft ook andere duurzame materialen gebruikt in het nieuwe kantoor van EVBox. Alle meubels hebben een basis van FSC-gekeurd hout en zijn met duurzame stofferingen bekleed. Daarbovenop beginnen alle meubels bij EVBox aan hun tweede leven dankzij het label Furnify van D/DOCK. Veel van de grote elementen zijn bovendien gemaakt uit eikenhout en het tapijt heeft een cradle-to-cradle silver-certificaat. De ontwerpstudio heeft ook veel groen toegevoegd. Zo is het kantoor niet enkel duurzaam voor het milieu, maar ook voor de werknemers.

GERELATEERDE DOSSIERS