Doorzoek volledige site
29 april 2021

1 miljoen m² waterdichting met MasterSeal 6100 FX

Illustratie | © Master Builders Solutions Belgium

Sinds de lancering van MasterSeal 6100 FX werd er meer dan een miljoen vierkante meter beton in meer dan 20 landen gecoat met deze cementgebonden, één component, elastische beschermende waterdichtingscoating. Het gaat hierbij om projecten zowel in de bouwkunde, in de industrie, in watermanagement, als om projecten in de residentiële bouw. In vergelijking met traditionele cementgebonden tweecomponenten membramen werden meer dan 1,7 miljoen kilogram CO2-equivalenten bespaard.

“De innovatieve formulering door onze Master Builders Solutions experts maakt van MasterSeal 6100 FX een bijzonder product waarmee wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan meer duurzaamheid in de bouwsector”, zegt Albert Berenguel,Strategy Business & Marketing Manager Europe bij Master Builders Solutions. “Wij zijn erg trots op deze mijlpaal van één miljoen en zullen ons engagement onverminderd voortzetten: elke vierkante meter die met MasterSeal 6100 FX wordt gecoat bespaart immers 1,7 miljoen CO2-equivalenten, vergeleken met de tradionele 2K cementgebonden waterdichtingsproducten.”

 

Snelhardend, duurzaam en waterdicht

MasterSeal 6100 FX is een innovatief waterdichtingsmembraan uit het portfolio van Master Builders Solutions. Een ééncomponent product met een opmerkelijk laag soortelijk gewicht, het product behoudt zijn flexibiliteit tot een temperatuur van -10°C; het is snelhardend, duurzaam, waterdicht met een laagdikte van slechts 2 millimeter, en geschikt voor de waterdichting en bescherming van beton zowel binnen als buiten. De innovatieve formulering, die een hoge waterdichtheid mogelijk maakt bij een lage materiaaldichtheid, maakt MasterSeal 6100 FX tot een product met een tot 85% betere opbrengst in vergelijking met traditonele cementgebonden producten.

De bijdrage tot duurzaamheid is voor MasterSeal 6100 FX nauwkeurig meetbaar: sinds de lancering, en eveneens gedocumenteerd in de eco-efficiëntiealanyse heeft MasterSeal 6100 FX bijgedragen tot het reduceren van meer dan 1,7 miljoen kilogram CO2-equivalenten. “Dat is gelijk aan de CO2-uitstoot van 100 middelgrote personenwagens die elk 96.000 km gereden hebben”, legt Berenguel uit.

 

Minder materiaalverbruik

De uitzonderlijke materiaaleigenschappen van MasterSeal 6100 FX bieden applicateurs aanzienlijke voordelen: de lage dichtheid en lichtgewicht van het materiaal betekenen minder materiaalverbruik wat op zijn beurt resulteert in aanzienlijke besparingen op transport, opslag en applicatie. Bovendien heeft MasterSeal 6100 FX geen andere producten nodig dan water, zelfs geen primer, hetgeen de verwerking eenvoudiger maakt en de complexiteit op de werf vermindert. Bij nieuwbouwprojecten vergemakkelijkt de snelle uitharding van MasterSeal 6100 FX een snellere voortgang van de bouw en bij renovatieprojecten een snellere weder ingebruikname. “Naast de ecologische voordelen maken de besparingen op gebied van tijd, arbeid, opslag en logistiek, MasterSeal 6100 FX tot een echt economische oplossing”, benadrukt Berenguel.

Een andere belangrijke bijdrage van MasterSeal 6100 FX tot duurzame bouw is zijn vermogen om zijn belangrijkste eigenschappen langdurig aan te houden: met een betrouwbare scheuroverbrugging zelfs in veeleisende omgevingen, vereist het product minimaal onderhoud om maximale prestaties te leveren. Dit zorgt ervoor dat de beschermende betonconstructie tegen milieu-invloeden beschermd blijft: elke schade aan de coating zal het beschermende effect ervan in gevaar brengen en overmijdelijk leiden tot schade aan de constructie die de coating moest beschermen – wat resulteert in voortijdige herstellingen aan zowel coating als de betonconstructie. “Met zijn duurzaam betrouwbare prestaties maakt MasterSeal 6100 FX voortijdige renovatie overbodig en blijft het ook na plaatsing besparen op middelen, emissies en arbeid”, zegt Berenguel. “En dankzij de UV-resistente kleuren – de coating is beschikbaar ik wit en lichtgrijs – langdurige bescherming en langdurige visuele aantrekkingskracht gaan hand in hand.”