Doorzoek volledige site
03 mei 2021

Herinrichting van leefruimte in Mol: 'Weer helemaal betrokken in ons dagelijks leven'

Illustratie | © Vandebroek Interieur
Illustratie | © Vandebroek Interieur
Illustratie | © Vandebroek Interieur

Tijden veranderen, net als smaken en stijlen. Meer dan 20 jaar geleden bouwden Ilse en Kristiaan hun huidige woning in Mol. Een plek waar ze, samen met hun zoon Alexander, nog altijd met veel plezier vertoeven, al raakte één van hun leefruimtes doorheen de jaren meer en meer in onbruik. Vandebroek Interieur stond mee in voor de herinrichting van deze ruimte, met centraal een oogstrelend eiken wandmeubel.

'Manoeuvreren tussen de potjes en de pannetjes'

“Toen we deze leefruimte twintig jaar geleden lieten inrichten, kozen we in samenspraak met de toenmalige interieurarchitect voor een Engelse stijl. In combinatie met onze pastorijwoning leek ons dat zeker te passen, maar eens we erin leefden, kregen we al snel een benauwd gevoel.”

“Op zijn Engels, dat betekent véél meubilair. Er stonden in totaal vijf robuuste kasten, een grote rode sofa, een zestal fauteuils en dan nog een veelvuldigheid aan potjes, pannetjes en lampjes. Ook veel donkere kleuren, zowel qua meubilair als tegen de muren. En dat kwam al snel zwaar beladen binnen.”

“Naarmate de jaren vorderden, gebruikten we deze leefruimte nog amper, tenzij als veredelde berging. Heel spijtig, want het was zowel een groot als mooi ingedeeld stukje van onze woning.”

 

'Eindelijk terug rust'

“Doorheen de jaren hebben we zelf af en toe geprobeerd om de ruimte gezelliger te maken, maar het lukte ons maar niet. Dus kozen we ervoor om opnieuw een interieurarchitect in te schakelen, met name Kristoff Biscop.”

“We waren meteen verkocht van zijn ontwerp, dat meteen veel soberder en rustiger oogde. De ruimte werd eindelijk terug in zijn waarde hersteld. Het was hij die ons ook in contact bracht met Vandebroek Interieur, nadat ze al eens succesvol hadden samengewerkt.”

 

Fijn, fijner, fineer

“De eerste ontmoeting met Vandebroek vond plaats bij ons thuis. Samen met hun calculator en onze interieurarchitect overliepen we de plannen meteen in detail. Centraal in het ontwerp stond het wandmeubel in lichte eiken fineer.  Met enerzijds een ingewerkte televisie die we kunnen verbergen achter twee greeploze deuren. Anderzijds een volledig nieuw haardvuur en een combinatie van langwerpige schappen en kleinere opbergkastjes.”

“Daarnaast schakelden we Vandebroek ook in voor het op maat uitwerken van een salontafeltje, in dezelfde afwerking als het wandmeubel, en van een geïntegreerde tray in zwart metaal.”

“Tot slot selecteerden ze de juiste partners om aan de slag te gaan met de nieuwe toegangsdeur tot de ruimte, met de raambekleding en met de verfwerken. Door te werken met glazen deuren in wit staal, met lichte jaloezieën aan de straatkant en met lichte gordijnen aan de tuinkant, betrekken we onze leefruimte weer helemaal in ons dagelijks leven.”

“Bovendien genieten we vandaag veel meer van het zicht naar buiten, zonder dat we inkijk vanop straat hebben. Een heel verschil met vroeger, toen de ruimte – door de donkere gordijnen en de vele kasten voor de ramen – zowel fysiek als visueel helemaal afgesloten was van de rest van de woning.”