Doorzoek volledige site
04 mei 2021

11 nieuwe kleuren geven jouw gebouw persoonlijkheid

Illustratie | © Nelissen

In het ontwerp en de creatie van een gebouw zijn de gevelstenen bepalend. Want de kleur en de textuur bepalen de uitstraling van een pand. Ze scheppen een sfeer en vertellen een verhaal. Daarom stelt Nelissen Steenfabrieken 11 nieuwe kleuren voor, die inspelen op de huidige tijdsgeest maar tegelijk tijdloos zijn.

 Net zoals elke steen die bij Nelissen uit de oven rolt, combineert dit elftal drie belangrijke kenmerken:

  • Co-creatie: door aandachtig te luisteren naar de indrukken van architecten, ontwerpers en bouwheren, ontwikkelde Nelissen varianten die voldoen aan de verwachtingen.
  • Duurzaamheid: leem – de natuurlijke basisgrondstof – wordt op een energiezuinige manier verwerkt tot een gevelsteen met een lange levensduur.
  • • Innovatie: de 11 kleuren zijn eigenhandig geselecteerd door de ‘steencommissie’ van Nelissen – een groep experten die zich constant buigt over nieuwe trends en innovaties.

Bekijk hier de brochure van de nieuwe collectie.

Samen met de nieuwe collectie lanceert Nelissen ook een white paper. Daarin onthult trend- en colorwatcher Hilde Francq de kleurentrends van de nabije toekomst, en koppelt ze die trends aan actuele cases.

GERELATEERDE DOSSIERS