Doorzoek volledige site
18 mei 2021

Verlaag het S- en E-peil met Unidek Aero dakelementen

Illustratie | © Kingspan Unidek

Slimme ontwerpen, goede materialen en een hoogwaardige uitvoering maken comfortabele (bijna) energieneutrale woningen mogelijk. Ontwerpers en bouwers staan bij ieder project voor de vraag hoe de beste energieprestatie (een laag S-peil en E-peil) tegen de laagste kosten wordt bereikt. Een goed geïsoleerde gebouwschil zorgt voor het beste resultaat. Dakisolatie levert hierbij het hoogste rendement van 30% op!

Koudebruggen en luchtlekken voorkomen

Naast een goed geïsoleerde gebouwschil is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het voorkomen van koudebruggen en luchtlekkages. Deze factoren zijn, naast o.a. installatietechnische maatregelen (verwarming, ventilatie), van invloed op de energieprestatie van een gebouw.

Een goede energieprestatie hangt af van de energetische samenhang van alle componenten en materialen. Hierbij zijn voorbereiding, detaillering en uitvoering van groot belang. De kwaliteit van de uitvoering is vervolgens bepalend voor de uiteindelijke echte energieprestatie.

 

Unidek Aero dakelementen verlagen het S- en E-peil

Dakisolatie loont en dit maakt dat het dak een belangrijke bijdrage levert aan energiebesparing en verlaging van het S- en E-peil. Bij toepassing van Unidek Aero dakelementen hoeft de ontwerper minder maatregelen te nemen ter verlaging van het S- en E-peil.

Dit geldt niet alleen voor de uitstekende thermische isolatiemogelijkheden, maar Unidek Aero en haar toebehoren bieden ook de volgende voordelen:

  • Uitstekende luchtdichtheid, dus minder luchtlekkage;
  • Minder koudebruggen en daardoor lagere ψ-waarden;
  • Duurzaam isoleren tot en met passiefhuis;
  • Mogelijkheid tot montage van zonnecollectoren en zonnepanelen;
  • Bouwdetails met EPB-aanvaarde bouwknopen en eigen ψ-waarden.

 

Verder lezen? Download de brochure van Kingspan Unidek.

GERELATEERDE DOSSIERS