Doorzoek volledige site
31 mei 2021

Therma TR28: isolatieplaat voor verlijmde platte daken

Illustratie | Kingspan Insulation
Illustratie | Kingspan Insulation

Dakwerkers staan steeds meer onder druk om sneller en beter werk te leveren. Dat is deels te verklaren door de toenemende verstedelijking: hoewel de wereldbevolking vandaag minder snel stijgt dan vroeger, neemt de workload voor de bouwsector niet af. Daarnaast stellen klanten almaar hogere kwaliteitseisen, binnen een erg competitieve markt. Met de Therma TR28 isolatieplaat van Kingspan Insulation profiteren dakdekkers van een installatiegemak en zal het gemakkelijker zijn om aan de markteisen te voldoen.

De Therma TR28 is een isolatieplaat van hoogwaardig PIR-schuim met vezelvrije kern, aan twee zijden voorzien van een reflecterend gasdicht alu meerlagen complex. De plaat werd met zijn extra sterke facer speciaal ontwikkeld voor verlijmde platte daken en is ideaal voor zowel enkelvoudige als meerlaagse dakmembraansystemen. Het handige formaat van de plaat zorgt voor een optimale verwerking. Verder is de plaat ook geschikt voor mechanisch bevestigde en losliggend geballaste dakbedekkingssystemen.

 

Andere voordelen voor platte daken

De extra sterke facer is niet de enige meerwaarde van de TR28. Ook op andere vlakken kan de plaat veel voordelen afvinken voor (al dan niet verlijmde) platte daken. Zo voldoet de TR28 met een lambdawaarde van 0,022 W/(m·K) aan de steeds belangrijkere thermische eisen.

Ook levert de plaat sterke prestaties bij een hoge windbelasting, wat de TR28 uiterst geschikt maakt voor hoge gebouwen in de stadskern of aan de kust.

Tot slot is de plaat licht en goed beloopbaar en voorzien van een UV-bestendige verpakking.

 

Innovatieve oplossing

De Therma TR28 is het resultaat van uitvoerig onderzoek door Kingspan en kadert daarmee volledig binnen de visie van het bedrijf, dat met zijn eigen innovatiecentrum voortdurend streeft naar vernieuwende isolatie- en bouwschiloplossingen. Met zo'n 15 000 werknemers in meer dan 70 landen wil de fabrikant de heersende tradities in de industrie uitdagen, met de focus op het welzijn van de mens en onze planeet. De Therma TR28 wordt als preview in België gelanceerd.

GERELATEERDE DOSSIERS