Doorzoek volledige site
10 juni 2021 | NIELS ROUVROIS

Architecten als katalysator van circulair bouwen

Sven Grooten van B-architecten, Roos Servaes van Vlaanderen Circulair en Bart Cobbaert van DENC!-STUDIO.. Alle drie zijn ze ervan overtuigd dat circulair bouwen de toekomst is. En alle drie wonnen ze een Belgian Building Award 2021 voor wat ze gepresteerd hebben op het vlak van circulair bouwen. In de architectura.be Podcast houdt het trio de vinger aan de circulaire pols.

B-architecten won de Belgian Building Award 2021 in de categorie Circular Bulding voor Mundo-a, een circulair kantoorgebouw in Antwerpen op de fundamenten van een metrohalte die er nooit gekomen is. DENC!-STUDIO won op zijn beurt  een award binnen dezelfde categorie voor Loods 23 in Gent, een gewezen overslagloods opgebouwd uit staal dat gebruikt werd voor de wereldtentoonstelling van Antwerpen, eind 19de eeuw. De derde winnaar die achter de podcastmicrofoon plaatsnam, is Pioneer Award-winnares Roos Servaes van Vlaanderen Circulair, één van de drijvende krachten achter de Green deal Circulair Bouwen.

De Belgian Building Awards zijn een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Redactiebureau Palindroom en architectura.be.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze vier structurele podcastpartners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab, Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs, Wienerberger, meer dan 200 jaar ervaring in baksteen, kleiklinkers en keramische dakpannen. En ten slotte All Colors of Communication, communicatiepartner gepassioneerd door technologie, bouw en hr.