Doorzoek volledige site
14 juni 2021 | JOLIEN CELIS

Hergebruik voorop in circulair hoofdkantoor Aquafin (B-architecten)

Illustratie | THIRD
Illustratie | B-architecten
Illustratie | B-architecten

In Aartselaar begon Van Roey op 10 mei met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Aquafin, naar een ontwerp van B-architecten in samenwerking met CenergieUTIL en DELVA Landscape Architecture & Urbanism. In het ontwerp spelen hout, hergebruikte materialen en innovatieve technieken een grote rol. Ze zorgden ervoor dat het nieuwe gebouw, dat Campus Aquafin zal heten, zal mogen worden bestempeld als circulair. In de zomer van 2022 moet het nieuwe gebouw klaar zijn. 

Het huidige hoofdkantoor van Aquafin in Aartselaar is verspreid over drie percelen in een kleine kmo-zone. B-architecten centraliseerde in zijn ontwerp voor het nieuwe gebouw alle werkplekken op het middelste perceel in een bestaande betonstructuur. Dat oorspronkelijke gebouw breidden de architecten uit met enkele kleinere volumes. De twee aangrenzende percelen vulden ze in met parkeerplaatsen en een ruime fietsenstalling in een houtstructuur, en een refterpaviljoen met meer contact met de beek aan de grens van het perceel.

Lees verder op circubuild.be.

GERELATEERDE DOSSIERS