Doorzoek volledige site
14 juni 2021

PXL Totem: MaxLight profielreeks sluit volledig aan bij architecturale look

Illustratie | © Fotograaf Thomas Bakker / Fototb.nl

Totem is een studententoren van 12 verdiepingen met 157 woonunits voor studenten van de PXL Hogeschool in Hasselt. Het project is in een extreem korte bouwtijd gerealiseerd doordat de hoofdaannemer Cordeel inzette op prefab betonbouw. Voor de aluminium ramen werd gekozen voor de Aliplast Max Light en de glasgevel op het gelijkvloers en topniveau is een Aliplast MC Wall.

De architect (a2o architecten) zocht een systeem met een minimale aanzichtbreedte. Met een kader van 35mm en T-profielen van 50mm beantwoordde de MaxLight profielreeks volledig aan de look die men architecturaal voor ogen had.

 

Grote variatie aan gevelmogelijkheden

De Aliplast McWall doet dienst in een grote variatie aan gevelmogelijkheden, hier werd een zone met een brandweerstand uitgevoerd wat ook binnen deze reeks geen probleem stelt. Om een extra architecturaal aspect aan de gevel toe te voegen werd gekozen voor diepe afdekkappen waarbij men de diepte op de gevel accentueert.

Op vlak van thermische eisen haalt het aluminium systeem Max Light excellente waarden en kan het perfect mee in de strenger wordende Uw-waarden in de projectbouw.

De focus lag in dit specifieke project op een oplossing ter hoogte van de koppelingen tussen de aansluiting van de betonpanelen op de werf. Door meerdere elementen in prefab beton aan te leveren die op de werf moesten gekoppeld worden dienden wij ook logistiek en plaatsingstechnisch een opdeling te maken in de bandramen.

Visueel moest het bandraam toch doorlopen over de lengte van het gebouw. Een sterk staaltje van coördinatie in bouwteamfase door zowel de Cordeel projectleiding, constructeur Stalku en Aliplast.

GERELATEERDE DOSSIERS