Doorzoek volledige site
21 juni 2021

Carpentier zorgt voor vlot houtskeletbouwproject

Illustratie | © Carpentier

Carpentier heeft de kennis en ervaring in huis om de prefab-elementen voor uw houtskeletbouw op maat te produceren en dit zowel voor een nieuwbouw, renovatie als uitbreiding aan een bestaande woning. Als houtskeletbouwer, aannemer, schrijnwerker of dakwerker kunt u op de werf dus meteen aan de slag met de montage. Bovendien zorgt de Carpentier-app al voor tijdwinst bij het ontwerp en de prijscalculatie.

De dragende structuur van een houtskeletbouw bestaat volledig uit houten constructies: wanden, verdiepingsvloeren en dak. Carpentier produceert de verschillende prefab-elementen met de grootste nauwkeurigheid in eigen atelier. Dankzij het ultramoderne machinepark en de uitstekende ontwerpsoftware van de app kan Carpentier zowat elk project op korte termijn realiseren.

 

Vlot bouwproces

Het bouwproces van een houtskeletwoning verloopt veel vlotter dan dat van een traditionele woning. Lees hieronder hoe Carpentier te werk gaat voor de bouw van een houten huis.

1. Ontwerp met app

Vertrekkend van plannen of schetsen maakt u met behulp van de Carpentier-app in een mum van tijd een ontwerp van een houtskeletbouw en wordt er meteen een prijscalculatie gemaakt. Zo hebt u direct zicht op het kostenplaatje van de houtskeletbouw en kunt u eventueel bijsturen.

De app laat u ook toe om meteen een keuze te maken voor de afwerking van de houtskeletbouw of afzonderlijke prefab-wanden. Carpentier biedt een uitgebreid assortiment van ecologische profielen voor gevelbekleding en wandbekleding. Dankzij de toepassing van de slimme systemen zijn deze snel en eenvoudig te plaatsen en garanderen ze een naadloze afwerking. Ook hiervan worden de prijzen in de app voor u berekend. Het finale resultaat kunt u in 3D visualiseren en bekijken.

2. Geautomatiseerde productie in eigen atelier

Na uw goedkeuring wordt het ontwerp rechtstreeks doorgestuurd naar de CNC-machine in het eigen Carpentier-atelier. Alle onderdelen van de houtskeletbouw worden op maat gezaagd en met de grootste precisie en zorg voorbereid tot afgewerkte prefab-elementen. Recent investeerde Carpentier in een nieuwe machine om nog sneller en accurater te produceren.

3. Kant-en-klaar bouwpakket

Carpentier maakt de bouwpakketten van houtskeletwoningen volledig kant-en-klaar. Elk element van het bouwpakket is genummerd en er worden steeds gedetailleerde technische tekeningen en montage-instructies meegeleverd, zodat de houten constructie op de werf als een puzzel in elkaar valt.

Parallel met de productie van uw bouwpakket kunt u de grondwerken laten uitvoeren en de fundering voorbereiden.

 

Extra service: montage gevelbekleding in Carpentier-atelier

Indien gewenst monteert Carpentier zelfs de houten gevelbekleding al in het eigen atelier op uw prefabwanden. Deze extra service levert voor u als vakman nog meer tijdwinst op bij de montage van uw houtskeletwoning.

Met de QuickClip® profielen bent u bovendien zeker van een naadloos resultaat, aangezien de houten planken op een aluminium onderconstructie worden geklikt en er dus geen nagels of schroeven aan te pas komen. Door de juiste positie van de clips wordt meteen ook een perfecte tussenafstand tussen de planken gerespecteerd.

GERELATEERDE DOSSIERS