Doorzoek volledige site
23 juni 2021

Sarnafil® dakbedekking blijkt geschikt voor grote, complexe dakstructuren

Illustratie | © Sika

Het AFAS Experience Center in Leusden (NL) wordt een toonaangevend complex met kantoren met 750 werkplekken, een professioneel theater voor ruim 800 bezoekers, een sportruimte, restaurant, een parking met zo’n 800 plaatsen en een buitenruimte met uitzichtheuvel. Een fraai vormgegeven gebouwenensemble van in totaal 62.000 m2, naar een ontwerp van Steef van der Veldt, samen met Just Architects als architectenbureau en Pieters Bouwtechniek als hoofdconstructeur.

Voor de dakbedekking van de verschillende gebouwen van het AFAS Experience Center, deed men beroep op ZND Nedicom, een gerenommeerd dakbedekkingsbedrijf uit Eindhoven. Aangezien ZND Nedicom al vaker werkte met de dakmembranen van Sika, was de keuze van leverancier snel gemaakt. Sika Belgium leverde er Sarnafil® FPO membranen voor een totaal van 11.000 m² dakbedekking.

 

Eenlaagse FPO membranen

Sika heeft al meer dan 50 jaar ervaring op het dak. Sarnafil® dakbedekking zijn eenlaagse FPO membranen met een hoogwaardige kwaliteit en tal van voordelen. Deze membranen met homogene, met lucht gelaste naden zijn gemakkelijk hanteerbaar op de bouwplaats, waardoor een snelle plaatsing, ongeacht de weersomstandigheden, mogelijk is. Bovendien is een ontwerp op maat geen probleem bij deze membranen, ze bestaan in verschillende kleuren, profielen en motieven.

Voor het AFAS Experience Center raadde de technisch adviseur van Sika de Sarnafil® TS 77 membranen aan met een dikte van 1,80 mm in Window Grey (RAL 7040). Sarnafil® TS 77 membranen met een inlage van polyesterweefsel en glasvezelversterking dragen bij tot een hoge treksterkte. Ze verplaatsen de windbelasting naar de mechanische bevestigingen die in het dak verankerd zitten.

Onder de isolatie werd een dampremmende laag gebruikt, Sarnavap® 1000 E. Een PE dampscherm voor een optimale bescherming van het dak. De Sarnafil® membranen werden gefixeerd met Sarnabar® kimfixatie rails en Sarnacol® 2142 S volvlakverlijming. Dit volledige systeem is uitermate geschikt voor grote, complexe dakstructuren en -vormen en voor daken met zonnepanelen.

GERELATEERDE DOSSIERS