Doorzoek volledige site
24 juni 2021 | PHILIPPE SELKE

Neem een lengte voorsprong met de opleidingen van Leefmilieu Brussel

Project Ambassade – Firma Ch. Jamar & Fils Illustratie | Bernard Boccara

Leefmilieu Brussel heeft de laatste hand gelegd aan zijn programma van ‘Opleidingen en seminaries duurzame gebouwen’ voor de rest van het jaar. Deze richten zich naar architecten werkzaam in de Brusselse regio. Het zal niet verbazen dat de circulaire economie een belangrijke plek inneemt in het aanbod. Deelname aan deze opleidingen en seminaries kan u een lengte voorsprong geven. Daarom stellen we dit programma graag nu aan u voor.  

Of het nu gaat om architecten, ingenieurs, professionele bouwheren, promotoren, beheerders van gebouwen, syndici of aannemers,... alle bouwprofessionals actief in Brussel kunnen hun honger naar kennis over duurzaam bouwen beslist stillen met het opleidingsaanbod van Leefmilieu Brussel.  Opleidingen en seminaries gaan van een halve dag tot vier dagen. Het programma werd samengesteld door Leefmilieu Brussel en is rijkgevuld en steevast pertinent. We vinden er thema’s in terug gelinkt aan renovatie, waarvan we weten dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een prioriteit wil maken de komende jaren: energetische renovatie in het kader van mede-eigendom, gedeeltelijke en gefaseerde renovatie,...
 

Op naar een circulaire bouwsector

De principes van de circulaire economie vinden ook steeds meer ingang in de bouwsector. Om u hierop voor te bereiden, biedt Leefmilieu Brussel vier gespecialiseerde opleidingen aan, die u toelaten zich verder in het topic te verdiepen. Zij behandelen respectievelijk de inventarisatie van elementen en materialen op de werf (als stap voorafgaand aan selectieve ontmanteling), omkeerbare ontwerpen, renovatie en werfbeheer. Brussel heeft de ambitie om een voorbeeld te worden op vlak van circulair bouwen, zoals het Gewest dat geweest is voor de passiefstandaard. Die ambitie kan het Gewest niet waarmaken zonder u.
 

Hoe inschrijven?

De vormingen en seminaries van Leefmilieu Brussel zijn tweetalig, waarbij elke expert intervenieert in zijn/haar moedertaal. In de praktijk en om de taalverdeling in de inschrijvingen te respecteren, worden ongeveer 90 % van de interventies gehouden in het Frans. Alle materiaal uitgedeeld tijdens de opleidingen krijgt u in de taal van inschrijving (NL of FR).

De inschrijving gebeurt online. In tegenstelling tot bij de seminaries is de inschrijving voor de opleidingen onderworpen aan een selectie. Een uiterste inschrijfdatum (ongeveer één maand vooraf) is voorzien voor elke opleiding. Anders gezegd: wacht niet tot het laatste moment om in te schrijven. De opleidingen en seminaries vinden plaats in het BEL, de hoofdzetel van Leefmilieu Brussel op de site van Tour & Taxis, met een strikt respect voor de geldende hygiënemaatregelen en in het geval het toegestaan is om deze te organiseren met publiek. Dit laat u toe om u te laten inspireren door de Brusselse expertise, deel te nemen aan bezoeken ter plaatse en ervaringen uit te wisselen met andere professionals.

Gerelateerde agendaberichten

 • 07okt

  Verwarming en sanitair warm water : ontwerp

  28-10-2021

 • 09nov

  Gedeeltelijke en gefaseerde renovatie

  09-11-2021, 16-11-2021

 • 19nov

  Impact van duurzaam bouwen op stabiliteit

  19-11-2021

 • 23nov

  Gebouwen en biodiversiteit

  23-11-2021

 • 25nov

  Warmtepomp: keuze en ontwerp

  25-11-2021, 02-12-2021

 • 30nov

  Circulaire economie: inventarisatie

  30-11-2021

 • 06dec

  Circulaire economie: werfbeheer

  06-12-2021, 13-12-2021

 • 07dec

  Gebouwschil: isolatie van de voorgevel

  07-12-2021, 14-12-2021

 • 10dec

  Mede-eigendom : de sleutels voor een geslaagde energetische renovatie

  10-12-2021