Doorzoek volledige site
29 juni 2021

Zuivere, snel opdrogende gevels met ThermoSan NQG

Illustratie | © Caparol

Thermosan NQG is door een geïntegreerde nano-kwartsstructuur dé buitenmuurverf die zorgt voor zuivere en snel opdrogende gevels. ThermoSan NQG is geschikt als afwerkingen op draagkrachtige buitengevelisolatie, maar de muurverf kan ook aangebracht worden op minerale en dispersiegebonden pleisters, geschilderd of niet geschilderd.

Met ThermoSan NQG heb je het ideale product in handen om draagkrachtige buitengevelisolatiesystemen op te frissen of te renoveren. Of je past ThermoSan NQG toe als muurverf op minerale- en dispertiegebonden pleisters of op geschilderde of niet-geschilderde ondergronden. 

 

Hoe gebruiken?

Afhankelijk van de drager plaats je ThermoSan NQG met of zonder primer. Pas je het product toe op een nog correct draagkrachtige oude siliconenharshoudende siloxaanlaag? Verdun de eerste laag ThermoSan NQG dan met 5% OptiSilan TiefGrund. Thermosan NQG verwerk je met een kwast, gevelrol met middellange haren of Airless. 

 

Het eindresultaat

ThermoSan NQG staat als gevelverf garant voor een strakke en hoogwaardige afwerking die dankzij haar diep matte glans het minerale evenaart. De verf bevat nano-kwartsdeeltjes die na uitharding zorgen voor een mineraal en driedimensionaal kwartsnetwerk. Daardoor kan vuil zich niet in de verflaag nestelen en blijft de gevel langer schoon.

Het siliconenharsgebonden bindmiddel in de verf resulteert in een parelend effect waardoor hemelwater afgestoten wordt. Het water loopt zo langs én reinigt de gevel. Hemelwater en dauwvocht drogen sneller op een Thermosan NQG-oppervlakte, waardoor de kans op groei van algen en mossen aanzienlijk verkleint. De rasterstructuur, eigen aan een siliconenharsgebonden verf, maakt dat ThermoSan NQG zeer waterdampdoorlatend is. 

 

Tips & tricks?

ThermoSan NQG is ook verkrijgbaar in Nespri-kwaliteit. Zo werk je nevelarm met een Airless-toestel of nevelvrij met een Nespri-spuittoestel. 

GERELATEERDE DOSSIERS